9. kolo
29.09.2017 20:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FK Teplice - Slovan Liberec 2:1

Teplice nevstoupily do zápasu s Libercem optimálně a po brzké brance Potočného prohrávaly. Skláři se však nevzdali, ještě do poločasu srovnali a sedm minut před koncem rozhodl o jejich vítězství zkušený Jan Rezek.

Lepší formou oplýval Liberec a především v úvodu zápasu to bylo znát. Už v 7. minutě se dostal k odraženému balónu Roman Potočný a Grigar nejenže mohl lovit ze sítě, ale ještě si přivodil zranění. Pro trenéra Teplic to byla dvojí komplikace, jeho tým prohrával a navíc přišel o brankářskou jedničku, mezi tyče musel Jakub Diviš.

Teplice sahaly po vyrovnání o deset minut později, kdy se po rychlé akci dostal do zakončení Rezek, ale Hladký ho vychytal a následná dorážka za pokutovým územím v podání Vaněčka šla hodně nad. Na druhé straně se zase zjevil před Divišem Graiciar, teplický brankář si připsal zákrok a střela Kerbra šla těsně vedle. Liberec byl v koncovce nebezpečnější, ve 31. minutě nastřelil tyčku Kerbr a to byla příležitost, která hosty musela mrzet. Kdyby Slovan odskočil na rozdíl dvou branek, mohlo by se utkání vyvíjet zcela jinak. Místo druhé branky však přišlo vyrovnání. Po skrumáži ve vápně Liberce se dokázal se štěstím za pomoci teče brankáře prosadit Vaněček.

Po změně stran byl opět více nebezpečnější Liberec. Přímák Potočného zpacifikoval nejistým zákrokem Diviš a v 62. minutě se hosté dožadovali pokutového kopu za faul Jeřábka na Folprechta. Ke zlobě Slovanu se však nepískalo.

Teplice se postupně tlačily do libereckého vápna a sedm minut před koncem zápasu vstřelil rozhodující gól Jan Rezek. Někdejší reprezentant se opřel z voleje do balónu a nádhernou brankou rozhodl o vítězství Teplic. Slovan měl ještě čas s výsledkem něco udělat, ale žádnou větší šanci si už nevypracoval.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
ondrasch77

2:2

Reagovat
kecipep

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne ne Voltr!

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl, proč nehraje Hybš?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele