21. kolo
18.03.2018 17:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Fastav Zlín - Viktoria Plzeň 0:1

Viktoria Plzeň poprvé na jaře zvítězila v ligovém klání a upevnila si vedoucí postavení v tabulce. Domácí se naopak i po tomto zápase musí nadále strachovat o svoji budoucnost mezi tuzemskou klubovou smetánkou.

Ševci v týdnu zvládli čtvrtfinále MOL Cupu na hřišti Hradce Králové, tudíž kouč Vlastimil Petržela neměl mnoho důvodů k tomu, aby změnil sestavu svého týmu. Jen na pravém kraji obrany se nově objevil Róbert Matejov. Hostující trenér Pavel Vrba se po čtvrteční derniéře v letošním ročníku Evropské ligy vrátil k tradičnímu složení svého mužstva. Jedinou změnu oproti podzimním zvyklostem představoval levý záložník Jan Kovařík.

Netradiční muž v plzeňském rozestavní mohl své nasazení odůvodnit již po dvou minutách. Jeho dobře zahraný přímý kop ale lapil brankář Ševců Zlámal. V 7. minutě byl v akci znovu Kovařík, který tentokráte nebezpečně přihrával do vápna, míč však žádný z jeho spoluhráčů netrefil. Hvězdnou pasáž zakončil Kovářík ve 12. minutě, kde se na levé straně prosmýkl kolem protihráče a vběhl až do pokutového území, kde našel hlavu Koláře, jenž poslal Viktorku do vedení.

Po půlhodině hry se na pravé straně uvolnil Kopic a přihrál do dobré šance Hořavovi, jemuž však střela nesedla a Zlámal ji pohodově kryl. Domácí zahrozili až ve 36. minutě. Ekpai postupoval s balónem u kopačky a zkusil i obstřelit Kozáčika, jenže to trochu přehnal. V závěru poločasu hlavičkoval v dobré příležitosti Hejda, ale nedokázal zvýšit vedení svého celku.

Po změně stran se jako první uvedl Holzer, jehož volej mířil přesně do míst, kde stál připravený Kozáčik. V 57. minutě střílel po závaru v pokutovém území Ekpai, ale opět trefil jen strážce plzeňské svatyně. O pět minut později se převedl na druhé straně Zlámal, který po rohovém kopu zachránil svůj tým od druhé pohromy. V 66. minutě propadl Vukadinovićův centr až na kraj pokutového území k Jiráčkovi, jeho střela z první však letěla těsně vedle.

Plzeň ve zbytku zápasu nepustila soupeře do žádné další vážnější šance. Sama již branku také nepřidala, mrzet ji to však nemusí, protože se díky Kolářově trefě ze začátku duelu raduje z vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Povinné a dulezite prvni vitezstvi na jare

Reagovat
boryland

0:2............Petržel,Kolda.........................

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
ondrasch77

0:2 (Krmelec oba)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele