28. kolo
12.05.2018 18:00 CET
1 : 4
(0:2)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Fastav Zlín - Sigma Olomouc 1:4

Olomouc zvládla duel ve Zlíně a zajistila si tak účast v evropských pohárech pro příští ročník. Hrdinou utkání byl Jakub Řezníček, jenž dva góly dal a na třetím se výrazně podílel.

Hosté do zápasu vstoupili na jedničku. Zahradníček uvolnil Plška, ten od brankové čáry našel před vápnem trestuhodně nehlídaného Řezníčka a pro něj nebyl sebemenší problém doklepnout míč do sítě. Odpovědět mohl Jiráček, jeho střela ale skončila vysoko nad. Ve 24. minutě se mezi tři tyče hlavičkou netrefil domácí Bača. Na druhé straně po přihrávce Plška pálil z dobré pozice těsně vedle Vepřek.

Po půlhodině hry střílel Holzer pouze do brankáře Buchty. Ve 38. minutě vypálil těsně vedle levé tyče aktivní Plšek. O pár minut později Houska krásnou přihrávkou uvolnil Řezníčka, ten si obhodil Zlámala a těsně před tím, než zakončil do prázdné brány, snažil se míč odvrátit Bačo, jenže míč si pouze srazil do vlastní sítě a Sigma se dostala do vedení 2:0.

Hned v úvodu druhé půle se dostal do dobré příležitosti Hronek, jeho střela však skončila pouze v boční síti. V 53. minutě se domácí Bartošák z dálky opřel do míče, Buchta vyrazil pouze před sebe, kde stál Železník, kterému se podařilo míč dotlačit do sítě. Hostům se podařilo odpovědět hned vzápětí. Falta vysunul do úniku Řezníčka, ten si ještě obhodil Bača a chladnokrevně zakončil na zadní tyč. Sigma se tak dostala do vedení 3:1.

Domácí se snažili s vývojem zápasu něco udělat. Jenže Gajič a Holzer zakončili nepřesně a střela Hronka skončila pouze v rukavicích Buchty. V 82. minutě po krásné Hronkově přihrávce vystřelil Železník, Buchta si však s jeho tvrdou ranou poradil. V závěru zápasu se míč ještě dostal k Houskovi a ten, stejně chladnokrevně jako Řezníček, poslal míč do sítě a přidal tak čtvrtý hřebíček do zlínské rakve.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Oba potřebují bodovat, herní kvalitou je lepší Olomouc i když nevím co v tom poháru uhraje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele