16. kolo
02.12.2017 15:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - FK Teplice 0:2

Nakonec to Teplicím přeci jenom vyšlo a první venkovní vítězství slaví možná trochu překvapivě na nedobytné Julisce. Výhra Teplic se rodila už v prvním poločase, protože na ránu Filla nikdo z domácích neodpověděl a naopak před koncem poločasu uviděl červenou kartu Ondřej Kušnír.

V úvodu dějství měla více navrch Dukla, která se díky Holíkovi dostala do dvou zajímavých příležitostí. V prvním případě mířil Holík vedle, ve druhém byl výborně odzbrojen Divišem. Teplice poprvé vyzkoušely pozornost brankáře Rady až ve 24. minutě, kdy nadvakrát střílel Tomáš Kučera. Vzápětí na druhé straně neproměnil tutovku Daniel Tetour, který z blízka nedokázal hlavou přesně zakončit, což Teplice mohly trestat rychlým protiútokem Vaněčka, ale i ten v jasné pozici selhal.

Oba celky se v této fázi utkání předháněly v ofenzivních akcích a bezbrankové skóre nakonec prolomily Teplice. Severočeši rozehráli rohový kop a k odraženému balónu se dostal Martin Fillo a povedenou ranou poslal Teplice do vedení. Dukla na nic nečekala a ještě do poločasu mohla přijít odpověď, kdyby Milošević z jasné pozice netrefil tyč a jen o pár minut později ho nenapodobil Uroš Djuranović. Pražané měli našlápnuto k vyrovnání, jenomže v rozmezí pouhých dvou minut zbytečně fauloval Ondřej Kušnír a byl vyloučen.

To byl naprosto zásadní moment utkání, který v podstatě rozhodl. Oslabená Dukla hned na začátku druhého poločasu podruhé inkasovala a pak už to měla velmi složité. Po centru Kučery se na hranici malého vápna prosadil zkušený Jan Rezek a první venkovní výhra Teplic byla blízko.

Teplice až do závěrečného hvizdu kontrolovaly hru a z Julisky si mohly odvézt mnohem vyšší výhru, kdyby proměňovaly alespoň část z obrovského množství. Zahazovali jak Kučera s Vaněčkem, tak i Fillo. Penzum zahozených šancí nakonec znamenalo, že si Teplice odvezly "jen" dvoubrankový výsledek.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X2

Reagovat
ondrasch77

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele