30. kolo
26.05.2018 16:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha 0:0

Sparta v pražském derby pouze remizovala v Ďolíčku a sezónu zakončila až na pátém místě. Na letenský celek tedy čeká předkolo evropské ligy. Bohemians dělbou bodů završili povedený ročník, ve kterém se umístili o dvě příčky za rivalem z Letné.

Do základní sestavy Klokanů se po pauze dostal Šmíd a v záloze se místo Reitera objevil Bartek. Hosté se museli obejít bez vykartovaného Štetiny a Plavšiće. Prvního jmenovaného nahradil Costa a levého beka zahrál Frýdek, za Plavšiće zase zaskočil Vatajelu.

Po čtyřech minutách hry vyslal Kanga obloučkem Frýdka, který předložil balón Ban Haimovi, avšak izraelský fotbalista trestuhodně minul. Za minutu musel do útoku Bohemians zasáhnout včasným výběhem brankář Niță, následně se z levé strany protlačil k zakončení Bartek, ale ani on nazamířil mezi tři tyče. Ve 14. minutě se Niță nedostal k Jindřiškovu centru a míč propadl až k Tettehovi, který netrefil odkrytou svatyni Sparty.

Domácí zahájili zápas aktivně, což potvrdil v 15. minutě Dostál, proti jehož střele musel zasahovat Niță. Po půlhodině hry se do pokutového území letenských dostával Hašek, ale našel jen náruč rumunského brankáře ve službách Sparty. Na druhé straně si Frýdek narazil s Vatajeluem, ale jeho slabou střelu chytil gólman Fryšták.

Po přestávce našel si Vatajelu naběhl na přihrávku od krajana Stanciua, po souboji s Hůlkou upadl a sudí Franěk odpískal penaltu. Arbitr však následně celou situaci zkonzultoval s videorozhodčím a po zhlédnutí sporného záběru svůj verdikt odvolal. V 55. minutě si na standardní situaci Vatajelua naskočil Šural, ale našel jen připraveného Fryštáka. Za deset minut se domácí Tetteh prosmýkl okolo bránícího Costy, avšak Nițu svým pokusem nezaskočil.

Dvacet minut před koncem dohrál Vatajelovu nepovedenou střelu Šural, ale zamířil pouze do kotle fanoušků Bohemians. Za dvě minuty vysunul Mašek střídajícího Kabejeva, jehož střelu vyrazil Niță. Stejný hráč se za minutu sám řítil na Nițu, který si ale připsal další úspěšný zákrok. Kabajev svou aktivitou dělal obraně Sparty velké problémy. V 80. minutě prošel kolem dvou protihráčů, ale kličkou na Nițu se vyhnal do zámezí.

Do hry se dostal i Lafata, který si připsal posledních deset minut své kariéry. Již minutu po svém pobytu na trávníku si naskočil na Frýdkův centr, ale Fryšták nakonec nemusel zasahovat. V 90. minutě táhl protiútok domácích Kabajev, který předložil míč Záviškovi, ale jeho střelu lapil Niță. Vítězství Sparty mohl ještě v nastavení zařídit Mustedanagić, ale ve velké příležitosti pálil nad břevno.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
ondrasch77

1:2 za pomoci rozhodčích hostům... bez pomoci 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka se mi zdá už taková bez motivace. Záchrana splněna, nikam se posunout nemůžeme. Proč se zranit? Když to nevypustíme, tak to Sparta bude mít těžké, bude to remíza nebo o gól, prognózám typu 1:4 se jen směju, to už tady na Bohemku bylo tolikrát a každý ostrouhal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele