28. kolo
13.05.2018 17:00 CET
1 : 3
(1:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:3

Boleslavi se podařilo v Ďolíčku vyhrát, a tak udělat zřejmě rozhodující krok k záchraně. Po vyrovnaném prvním poločase se domácí nedokázali ve druhé půli prosadit a hosté v závěru díky dvěma slepeným brankám duel rozhodli.

První zakončení v zápase vyprodukoval hostující Ladra, jeho střela byla sražena na roh. Po deseti minutách se po Konatého pěkně akci dostal k míči znovu Ladra, ten však v obrovské příležitosti přestřelil. Ve 24. minutě také poprvé vážněji zahrozili domácí. Vaníček ovšem pálil zpoza šestnáctky nad. O tři minuty později Valenta krásnou střelou z přímého kopu trefil tyč. Míč se odrazil k úplně volnému Konatému, jenž dorážku zvládl a poslal Boleslav do vedení. Domácí se z obdržené branky chvíli oklepávali, nicméně ve 40. minutě si míč vzal Vaníček, snadno se uvolnil kolem Pauscheka a prudkou střelou na bližší tyč překonal Poláčka. O chvíli později mohl skórovat opět Vaníček, tentokrát jeho pokus ale skončil těsně vedle hostující branky.

Hned v úvodu druhého dějství se prosadil hlavičkou Šmíd. Rozhodčí ale odmával ofsajd, a tak gól Bohemky platit nemohl. Na druhé straně se Takács ani Valenta mezi tři tyče netrefili. Po hodině hry měl po Reiterově přihrávce dobrou pozici Mašek, bránu hostů však vysoko přestřelil. O deset minut později si obra hráči pozice vyměnili, ale ani Reiter nedokázal zakončit přesně. V 72. minutě Valenta nezahrál standardku tak dobře jako v prvním poločase a jeho technická rána skončila nad.

Deset minut před koncem nejdříve Magera těsně minul bránu Fryštáka a na druhé straně se díky protiútoku dostal do velké šance Mašek, ovšem i jeho střela byla neúspěšná. V 84. minutě Přikrylovu střelu Fryšták vyrazil na roh. Ten zahrál Matějovský a ve vápně se nejlépe zorientoval Chaluš, který poslal hosty do vedení. O pár minut později navíc Magera pečetil skóre, když využil špatného vyběhnutí Fryštáka a chladnokrevně zvýšil na 3:1. V poslední minutě mohl ještě snížit Kabajev, jenže hlavičkoval pouze do Poláčka.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0, Klokani jsou doma v pohodě, i když každá koruna se hodí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele