2. kolo
06.08.2017 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Baník Ostrava - Slavia Praha 0:0

Baník Ostrava má po dvou kolech čtyři body. Po výhře v Brně totiž dokázal obrat o body i mistrovskou Slavii. Na zaplněném vítkovickém stadionu sice diváci branku neviděli, ale utkání nabídlo spousty jiných zajímavých okamžiků.

Výtečná kulisa zaplněného stadionu ve Vítkovicích, návrat Milana Baroše, mistrovská Slavia nebo česká národní hymna v podání Jarka Nohavicy. To vše nabídl nedělní šlágr kola. Kouč domácích Radim Kučera se rozhodl nasadit Milana Baroše od začátku a na druhé straně Jaroslav Šilhavý dal prostor všem velkým letním posilám, tedy Altintopovi, Dannymu a Rotaňovi. Naopak jen na lavičce zůstal Milan Škoda.

Slavia vstoupila do zápasu dle očekávání aktivněji. Danny sklepl balón pro nabíhajícího Frydrycha a ten z voleje netrefil branku. Jen o tři minuty později byl v nadějné situaci Zmrhal a místo přihrávky na úplně volného Altintopa zvolil střelu, což bylo špatné rozhodnutí.

Ve 22. minutě vybouchl vítkovický stadion radostí, protože Milan Baroš vstřelil gól. Sudí ho ke vší smůle Baníku neuznal, neboť legendární útočník zahrál, byť nechtěně, rukou. Baník v tu chvíli zůstával u balónu a další práci Laštůvkovi přichystal Hlinka, jeho ráně ale scházela větší razance. Asi největší příležitost prvního poločasu nastala pět minut před přestávkou, za hranicí pokutového území se dostal ke střele Souček a Baník zachránila tyčka!

Také po změně stran měla Slavia velkou šanci ujmout se vedení. Po ráně Frydrycha se dostal k dorážce Mešanovič a z hranice pokutového kopu trestuhodně přestřelil. Sešívaní se nedokázali prosadit ani ze standardních situací, ať už to byl Danny, který přestřelil, nebo Rotaň, jehož vychytal Laštůvka. V 73. minutě se hostům podařilo vstřelit branku, ovšem Danny stál v těsném ofsajdu, a tak se pokračovalo za bezbrankového stavu. To už byli na hřišti i Milan Škoda, ostravský De Azevedo nebo od 79. minutě van Buren, který se hned namotal do slibné příležitosti.

V průběhu druhého poločasu se ozvali i ostravští fanoušci se "zábavnou" pyrotechnikou, takže se dá očekávat nějaká ta pokuta pro jejich milovaný klub. V 84. minutě si naskočil na Dannyho rohový kop Škoda, jenže ani on nebyl přesný. Baník se v závěru musel bránit náporu sešívaných, po van Buurenově další individuální akci pálil Danny a zákrokem se blýskl Vašek. Sudí Radek Příhoda nastavil jen dvě minuty a během nich si Ostrava výsledek 0:0 nenechala ujít.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Baník vyhraje 2:1 Góly Baroš a Hrubý !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Béčková sestava bude s přehledem stačit i na Baník.

0:5 (2x Mingazov, 2x Altintop, Mešanovič)

Reagovat
popltak

Co nick Blblomov, zapomněl jsi heslo?

Reagovat
Adhol

Po prvních dvou soutěžních zápasech se to pořád těžko hodnotí,ale zatím to vypadá, že tohle bude hodně těžkej zápas. Baník je v euforii z postupu zpátky do ligy a okamžitýho prvního vítězství, navíc první utkání doma na Bazalech. No, pokud se zlepšíme, tak věřím v těsnou výhru 1:2, jinak to můžeme klidně i prohrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Na bazalech už asi těžko

Reagovat
Adhol

Sorry, síla zvyku

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Banicek vyhraje pokud zase nedaji penaltu Slavii jsoz uz trapni

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Jak to bude od rozhodciho tendencni, tak ho sezereme zaziva!

Reagovat
smazaný uživatel

Snad alespoň 2:2.

Reagovat
Kepy_FCB

Spolecne se sudimi jsou silnejsi... 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Lorcan

1:1 (Stáňa bude procházet defenzívou Slavie jako horkej nůž máslem, ale ze tří loženek proměnní jen jednu, Slavia bude skórovat po rohu, z penalty nebo jakékoliv jiné standartní situaci)

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat
h8_sfatto

ani penalta pro Slavii nepomůže a Baník vyhraje 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Baros, Poznar - Skoda

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Slavie sestavu určitě nějak protočí, ale přece jen to zas bude mistrovská kvalita aj tak! Přeji si plný dům a vyrovnaný zápas, remízku bych bral, protože pak by Baník konečně dokázal, že může hrát už opravdu s každým, těžší soupeř nás tento fotbalový rok nepotká! Bude těžké alespoň skórovat, protože Šilhavý si na defenzivě zakládá, ale Bary zase napíše příběh krále a bude to plichta 1:1!

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
waynemarkrooney

1:1

Reagovat
noustres

Bary asi gol

Reagovat
dextroza_m

3:2.... B A N Í K P * * * !!

Reagovat
Miky.77.14

0:3 bez větších potíží

Reagovat
mario23

Podle mě Slavia vyhraje. 0:2

Reagovat
Stamby

Hlavně s nulou vzadu, to je nejdůležitější!

FDF!

Reagovat
Adhol

Reagovat
smazaný uživatel

Baník Pičo !!!! Skvělá práce ..nevím co ta Baryho ruka , ale Sigma + Baník se zatím prezentují skvěle...mnohem líp než pražská S

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Baryho gól měl platit, to mu Laštůvka daroval schválně jako bývalý Baníkovec a pak by to byl ještě zajímavější zápas!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele