24. kolo
14.04.2018 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 1:0

Moravské záchranářské derby dopadlo lépe pro hostitele ze Slovácka. Vyrovnaný duel rozhodla jediná trefa obránce Jurošky. Klub z Uherského Hradiště se zase o něco vzdálil hrozbě sestupu, Zbrojovka se naopak propadla na poslední místo.

Domácím se po jednozápasové absenci vrátil Juroška a hned zaujal pozici na pravé obraně. Šanci od začátku dostal i Sadílek, jenž nahradil Machalíka. Trenér Zbrojovky Roman Pivarník nemohl počítat s vykartovaným Lutonským, kterého zastoupil Sukup. Do útoku se místo Zikla postavil Bazeljuk.

Jako první zahrozil v 11. minutě hostující Škoda, jehož ránu pod břevno vyrazil Heča. Slovácko odpovědělo za šest minut, kdy Daníčkovu střelu kryl Melichárek. Ve 23. minutě se do pokutového území protáhl Juroška a ještě nahrál Sadílkovi, jehož pokus na poslední chvíli zblokoval obránce na rohový kop.

Ve 33. minutě se po standardní situaci dostal do šance Bazeljuk, ale ani nadvakrát nedokázal překonat Heču, přičemž po druhém pokusu se zlobil na sudího, že neodpískal pokutový kop. Dvě minuty před poločasem vypálil z uctivé vzdálenosti Petr, jenže o několik decimetrů zamířil nad horní tyč. Chvíli poté ho z druhého křídla napodobil Juroška a nyní již musel Melichárek zasahovat, když jen taktak vyrazil na roh.

Dvanáct minut po začátku druhého poločasu se po závaru v pokutovém území Slovácka dostal k míči Juhar, jenž těsně minul levou tyč. Domácí odpověděli hned za minutu. Juroška svou levou nohou vyslal technickou střelu, kterou překonal Melichárka a rozveselil uherskohradišťský stadion - 1:0.

V 70. minutě prošel přes několik obránců Brna Navrátil a jeho střelu vyrazil Melichárek nohou. Sedm minut před koncem nacentroval Vraštil na Škodu, který hlavičkoval těsně vedle. V nastavení se hostující Zikl dožadoval penalty, píšťalka sudího Ardeleanua však zůstala i v tomto případě němá.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
kecipep

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
Liquid

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele