14. kolo
18.11.2017 20:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň 1:4

Plzeň zvládla i čtrnáctý zápas a připisuje si tak do tabulky již čtrnáctou výhru. Slovácko bojovalo, ale na Plzeň dnes prostě nemělo. Hrdinou zápasu se stal Jan Kopic, který byl u všech čtyř branek.

Již ve 4. minutě se dostal do šance Kolář, který si naskočil na pěkný Petrželův centr, ale hlavičkoval těsně nad. Na druhé straně pěkně vypálil Navrátil, Kozáčik však jeho střelu zlikvidoval. Po čtvrthodině hry se Kopic dokázal uvolnit a zpoza vápna vystřelit, Heča jeho střelu vyrazil pouze na roh. Plzni se podařilo vystupňovat tlak a po dalším rohu se Petržela dostal k centru, který prodloužil Hejda na volného Kopice, jenž zblízka propálil Heču. Slovácko se snažilo vyrovnat, ale ztroskotávalo na předfinální fázi.

V 34. minutě poslal Limberský krásný míč za obranu Bakošovi, jeho zakončení ale skončilo mimo bránu. O chvíli později Hrošovský vyslal Kopice do vápna, kde jej fauloval Daníček. Kolář penaltu neproměnil, Heča vyrazil i Hrošovského dorážku, a nakonec Řezník dotlačil míč do sítě. Pět minut před koncem předvedl Petržela pohlednou individuální akci, na konci ale jeho úmysl Heča výborně přečetl. Domácí se sice snažili, jenže pořádnou šanci si nevytvořili, a tak se do kabin šlo za stavu 2:0.

V 54. minutě se do šance dostal Sadílek, Kozáčika se mu ovšem nepodařilo přehodit. O čtyři minuty později se opět prosadili Viktoriáni, když Kopicův centr po standardní situaci chladnokrevně zakončil Lukáš Hejda. V další šanci se ocitl Petržela, jehož Heča vychatal. Kvalita zápasu ve druhém poločasu postupně upadala. Pokusy domácích plzeňská obrana zkušeně odvracela. Ke střelám se dostali Bakoš i Reinberk, jenže obě střely skončily mimo. V 70. minutě už na 4:0 zvyšoval Kopic, který měl po Řezníkově centru před sebou úplně prázdnou branku.

O pár minut později na stadionu Miroslava Valenty vypadla elektrika a hráči šli do kabin. Po vynucené zhruba desetiminutové pauze, během které se hodně diváků rozešlo do svých domovů, se ve zbytku zápasu hodně otevřely obrany. Šance si vytvářely oba týmy a Slovácku se jednu takovou podařilo proměnit, když Reinberkova střela překonala Kozáčika. Domácí si tak připsali aspoň čestný úspěch a korigovali konečné skóre na 1:4.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Po ostude v poharu naprava tip 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
kecipep

naděje umírá poslední

Reagovat
boryland

0:1.............Hrošo..........

Reagovat
ondrasch77

0:2 výměna za pohár

Reagovat
waynemarkrooney

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele