18. kolo
24.02.2018 16:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - Sparta Praha 1:1

Sparta nezvládla dobře rozehraný zápas na půdě Slovácka a z Moravy si veze do Prahy pouhý bod. Snovou ligovou premiéru prožil útočník letenských Drchal, který si hned připsal první gól. Za domácí vyrovnával kanonýr Zajíc.

Italský stratég ve službách Sparty Andrea Stramaccioni se nebál do základní sestavy postavit talentovaného útočníka Václava Drchala. V záloze nastoupil další mladík Kulhánek. Domácí kouč Michal Kordula vsadil na stejné muže jako před týdnem při výhře na Baníku Ostrava.

Na hráčích Sparty bylo vidět, že se chtějí co nejrychleji dostat do vedení. Jejich plány však mohl ve 12. minutě překazit Janošek, jehož dalekonosný pokus skončil na tribuně za brankou. Dalších dvanáct minut nato se do odraženého míče za šestnáctkou opřel Kanga a Heča jeho střelu nadvakrát kryl. Nedlouho poté se na druhé straně nepřesně trefil do míče Daníček a Nita pohodlně zasáhl.

Obrovskou šanci na otevření skóre měli hosté po půlhodině hry. Jurošku obral o míč Frýdek, nacentroval do vápna a Zahustel napálil míč do břevna. Na konci půle byl opět v akci Juroška. Tentokrát přihrál volnému Sadílkovi, jemuž střela nesedla. To byla tečka za bezgólovou první půlí.

V druhém poločase se nejprve fanoušci Slovácka dožadovali penalty, ale Frýdek zahrál rukou u těla. Na druhé straně rozehrál Stanciu rohový kop nakrátko s Ben Haimem, prošel jako nůž máslem mezi dvěma obránci domácích a na zadní tyči našel Drchala, jenž uklidil míč do odkryté Hečovy svatyně a v premiérovém ligovém startu si hned připsal branku.

V 63. minutě se v dobré příležitosti objevil Navrátil, jemuž se příhodně odrazil míč na střelu, kterou však domácí záložník poslal do kotle domácích. Za dvě minuty ho napodobil spoluhráč Janošek. V 70. minutě již na uherskohradišťském stadionu propukla gólová radost. Juroškův centr propadl k Zajícovi, jenž obalamutil Zahustela i Hovorku a zblízka překonal bezmocného Nitu.

Sparta se po pěti minutách od vyrovnání mohla vrátit zpět do vedení. Na Kangův centr si naskočil Kulhánek a Heča vyrazil jeho hlavičku i s následnou dorážkou z úhlu. V 83. minutě se blýskl i jeho kolega na druhé straně Nita, jenž skokem vytěsnil Břečkovu hlavičku po rohu. Slovácko do konce zápasu nepustilo hosty do žádné šance a raduje se z bodu po remíze nad favorizovaným soupeřem.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
kecipep

2:1

Reagovat
RadekVonCZE

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

3:2

Reagovat
JakubOcko

Hovorka nejhorší hráč ve Spartě totalně k hovnu otáčí se zády aby nedostal balon a náhodou něco neposral kokot

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
luismiksak

Co Kája a Beník Chaim ??ti se líbili ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele