12. kolo
29.10.2016 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 1:1

Druhé utkání za poslední týden mezi Zbrojovkou Brno a Jihlavou skončilo remízou 1:1, přičemž pro oba týmy to je ztráta. Na druhou stranu je nutné podotknout, že konečná remíza je spravedlivá.

Zbrojovka porazila Jihlavu v rámci MOL Cupu 2:1 a dnes chtěla na stejný výkon navázat i v lize. Jihlava zase chtěla konečně prolomit černou sérii bez vítězství a to se jí ani dnes nepodařilo. O něco aktivněji začala Jihlava, která už po čtyřech minutách zazdila první velkou šanci zápasu. Dvořák našel přesnou přihrávkou osamoceného Michaela Rabušice, ale ten povyběhnutého Melichárka překonat nedokázal. O čtyři minuty později měla Jihlava další obrovskou šanci. Rabušic dobře přihrával na malé vápno, kde bohužel pro Vysočinu nedosáhl na balón Batioja.

Trenér Michal Bílek mohl být se začátkem utkání spokojen, Jihlava hrála dobře, vytvářela si šance, jenomže kýžená branka ne a ne přijít. Ani v 16. minutě se skóre neměnilo, když Batioja samostatný průnik na Melichárka neproměnil.

Vysočinu zahozené šance musely mrzet, protože kdyby po první půlhodině vedli 3:0, nikdo by se tomu vzhledem k průběhu utkání nedivil. Zbrojovka si první vážnější šanci vytvořila až ve 30. minutě, ale Hyčka na vybíhajícího Hanuše nevyzrál. Zanedlouho pálil jen do boční sítě Michal Škoda, a tak diváci stále čekali na první gól.

Ten přišel až na sklonku prvního poločasu a krásně charakterizuje vývoj zápasu, který se hrál nahoru dolu. Jihlava nezahrála rohový kop ideálně a Zbrojovka se řítila do protiútoku, celou akci však pokazila a do protiútoku vyrazili hosté, načež Batioja ve vápně ještě neuspěl, ale dorážející Pavel Dvořák už se mohl začít radovat.

V podobném tempu se hrál i druhý poločas. Šance byly na obou stranách, ale nakonec se prosadila jen Zbrojovka, která srovnala na konečných 1:1. V 79. minutě, tedy krátce po svém příchodu, rozjel útočnou akci mladíček Antonín Růsek, přihrál do vápna Michalu Škodovi a ten překonal golmana Hanuše! Zbrojovka mohla vývoj utkání dokonce otočit, ale dvě slibné šance Lukáše Zoubeleho zůstaly nevyužity. Zápas s Zbrojovky s Vysočinou tak skončil smírně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Brno mívá doma s jasnými outsidery často problémy.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 překvapko kola

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele