23. kolo
09.04.2017 17:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Sparta Praha - Zbrojovka Brno 3:2

Velice sporná penalta nakonec rozhodla utkání mezi Spartou a Zbrojovkou ve prospěch letenských. Šural totiž v šestnáctce nafilmoval pád a David Lafata penaltu proměnil. Na Letné se jinak hrál ofenzivní zápas se spoustou brankových příležitostí na obou stranách. Diváci, kteří si ve slunné neděli našli cestu na Letnou nemuseli litovat, dohromady totiž uviděli pět branek.

Sparta poprvé udeřila už po šesti minutách a to ze standardní situace rohového kopu. Karavajevův centr prodloužil Holek a uzdravený Michal Kadlec dopravil balón do sítě. Pro Spartu to byl ideální začátek. Aktivně hrající Karavajev měl zakrátko další možnost, ale Brno hrozící nebezpečí ustálo. Samo pak mohlo udeřit, Taščiho nepříjemnou ránu Koubek jenom vyrazil a o zbytek už se postarali letenští zadáci. Souboj Taščiho s Koubkem se o chvíli později opakoval a měl stejný výsledek. Zbrojovka si dovolovala čím dál více a Koubek musel likvidovat pokus Řezníčka. Spalovala i Sparta, jmenovitě po prúniku Konatého Pulkrab.

A pak byla dál nebezpečnější Zbrojovka a po půlhodině hry se dočkala vyrovnání. Zavadilův rohový kop prodloužil Pavlík a Jan Polák překonal Tomáše Koubka - 1:1. Ještě v prvním poločase se mohlo skóre měnit na tu, či onu stranu. Pavlík hlavou trestuhodně minul branku a Šural sám před brankou nedokázal překonat Melichárka. Třetí branku v zápase nakonec obstarala Sparta. Skvělý Karavajev našel v šestnáctce Davida Lafatu a ten nadvakrát poslal balón do sítě. V prvním poločase ještě zaujala roztržka mezi Lafatou a Zavadilem, po které oba aktéři uviděli žlutou kartu.

Zbrojovka sice na Letné prohrávala, ale v zápase měla dost šancí a ještě neřekla poslední slovo. V 53.minutě ale přišel klíčový okamžik zápasu, který hosty poškodil. Šural se na první pohled pěkně obtočil kolem svých strážců, ale pak se rozhodl nafilmovat pád a sudí vše zbaštili i s navijákem. David Lafata penaltu proměnil a Sparta vedla 3:1.

Tento výsledek ale dlouho nevydržel. Brno za další čtyři minuty snížilo a udrželo diváky v napětí. Ashiru odvedl skvělou práci a Tašči zblízka neměl problém Koubka překonat. Ofenzvně laděné utkání nabídlo spoustu další šancí, samo Brno mohlo několikrát vyrovnat, ale buďto zasáhl Koubek nebo sám osud. A jelikož ani Sparta další branku nepřidala, skončilo utkání jejím vítězstvím 3:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
patrikhm

Že by Rada překonal svoje možnosti??

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
boryland

1:1.............

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
ondrasch77

3:0

Reagovat
Lahvac-CZ

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele