6. kolo
10.09.2016 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 2:2

Návrat Tomáše Rosického na ligové trávníky měl remízový punc. Sparta sice s Boleslaví pokaždé vedla, ale hosté vždy rychle odpověděli. A nic na tom nezměnil ani příchod Tomáše Rosického v 72.minutě.

Všichni byli zvědavi, zdali od začátku utkání nastoupí Tomáš Rosický. Kouč Zdeněk Ščasný se rozhodl největší hvězdu ponechat prozatím na lavičce, nicméně jiná posila Václav Kadlec se představila už od úvodní minuty. Utkání jinak nabídlo vyrovnanou partii a konečná dělba body je víceméně spravedlivá na obě strany.

První pozdrav směrem na branku soupeře vyslal Václav Kadlec, gólman Diviš však neměl problém balón lapit. To na druhé straně bylo více horko, Mebrahtu se zbavil obránce Kadlece a jeho samostatný postup utnul až povyběhnutý Koubek. Po půlhodině hry musel předčasně střídat Aleš Čermák a pro Ščasného se nabízelo nasazení Tomáše Rosického. Možná k údivu však ale ukázal na útočníka Juliše a Rosického návrat se tak odložil. Sparta měla mírněji navrch, ale o nějaké drtivé převaze nemůže být řeč. Ve 36.minutě dobře odcentroval Karavajev, Diviš pouze vyrazil a kanonýr David Lafata rozjásal Letnou! Za krátko mohli domácí znovu udeřit, ale šanci neproměnili a na druhé straně pohořel Mebrahtu, kterého znovu fantasticky vychytal Koubek.

Brankář Koubek předváděl výborné výkony, ale do třetice už z kopačky Mebrahtua inkasoval. Chramosta sám na sparťanského gólmana ještě nevyzrál, ale Mebrahtu už si věděl rady a rychle srovnal na 1:1.

Druhý poločas zahájila aktivněji Sparta, která se tlačila před Diviše a v 54.minutě to přineslo kýžené ovoce. Z rohového kopu znovu dobře odcentroval Karavajev a na přední tyči Josef Šural dostal balón do sítě! Mladá Boleslav byla znovu na tahu a i tentokrát dokázala rychle odpovědět. Obránci domácích si neporadili s nastalou situací, Chramosta získal balón a šikovně si proti Koubkovi poradil - 2:2.

V 72.minutě nastala velká chvíle českého fotbalu. Kouč Zdeněk Ščasný poslal na trávník Tomáše Rosického, jenž si okamžitě získal přízeň tribun. Sparťané rázem ožili a po Karavajevově střele musel znovu zasahovat Koubek. Mladá Boleslav ale reagovala stejně - aktivitou. Přikryla ve stoprocentní šanci zneškodnil výborný Koubek. Sparta si v závěru zápasu tlak nevytvořila a s Mladou Boleslaví si jen rozdělila body za remízu 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Kadlec V.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
ondrasch77

3:0 (Véna Kadlec 2, Karavajev)

Reagovat
boryland

1:1.......

Reagovat
vanGomm

za nejlepší tip.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně zajímavý zápas, magnet pro diváky.

tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

kdepak kde nic není ani smrt nebere... Teď jen kolik dostanou naložýno od Svatých namočených v sestupových vodách.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele