6. kolo
10.09.2016 20:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 1:2

Viktoria Plzeň zvládla těžké utkání v Liberci a na AS Řím půjde v dobrém rozpoložení. Západočeši zvítězili po brankách Hromady a Ďuriše 2:1. Jediný čestný úspěch Liberce přišel až v závěru a na svědomí ho má Komličenko.

Večerní utkání nabídlo rozhodně zajímavou podívanou a to nejen vzhledem k tomu, že šlo o dva celky hrající Evropskou ligu, ale také pro to, že oba týmy vyznávají ofenzivní pojetí fotbalu. Liberec se musel v ofenzívě vypořádat s absencí Egona Vůcha, který jakožto kmenový hráč Plzně nemohl nastoupit a domácím bezpochyby hodně chyběl.

První pozdrav vyslal na branku Plzně Sýkora, ale bez úspěchu. Ve 21. minutě se nedokázal Kopic uvolnit přes Hovorku a Viktoriáni zahrávali jen rohový kop. Z něho ale následně udeřilo, po centru se balón odrazil k Jakubu Hromadovi a talentovaný mladík parádní ranou překonal brankáře Dúbravku. Stalo se tak přesně to, co si celá Viktorka přála, vstřelit první gól a konečně nedotahovat manko. Liberec dokázal zareagovat aktivnější hrou, ale do žádné nebezpečné koncovky se nedostal. V závěru prvního poločasu si zkoušel vymodlit pokutový kop Milan Baroš, ale sudí ho nevyslyšel a naopak zkušenému forvardovi udělil za jeho dožadování se žlutou kartu.

Po změně stran udělal Roman Pivarník jednu změnu, stáhl zraněného autora gólu Hromadu a na plac vypustil bojovníka Ergyse Kaceho. Liberec potřeboval vyrovnat, ale první minuty žádnou velkou šanci nepřinesly. Jen střela Bartla stála za to, ovšem Kozáčik s ní neměl problémy. Neujala se ani Pokorného hlavička a v 75. minutě udeřilo na druhé straně. Kopic se uvolnil u lajny a naservíroval balón přesně na Michala Ďuriše - 2:0 pro Plzeň.

Druhá branka srazila Liberec do kolen a ten už se jen stěží nadechoval k nějakému zvratu. Přesto ještě v 90. minutě vykřesal naději. Obrana hostů si vedla hodně laxně, nechala Komličenka v klidu zakončit a ten si s Kozáčikem poradil. Kontaktní branka však přišla příliš pozdě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Kace, Poznar

Reagovat
ondrasch77

1:1 (Pokorný - Bakoš)

Reagovat
skat

rád bych si přál výhru, ale bohužel to vidím na prohru 1:2. Naše forma není bůhví jaká a na gól se strašně nadřeme. Takhle neefektivní jsme byli naposledy předminulou sezonu, kdy jsme se klepali o to, abychom nespadli.

Reagovat
boryland

1:2.........Duri,Krmencik........

Reagovat
fsada

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele