30. kolo
27.05.2017 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 4:0

Mladá Boleslav doslova a do písmene utrpěla postup do Evropské ligy. Sama sice učinila vše pro to, aby se tak nestalo, ale výsledek z Teplic jí to nakonec zajistil. Bolka se jinak v Liberci ztrapnila, když prohrála vysoko 0:4.

Těžko říci, co vlastně bylo úmyslem svěřenců Martina Svědíka, zda zvítězit a zajistit si Evropskou ligu, nebo utkání vypustit a v příští sezoně se jen koncentrovat na ligu. Pravdou ale je, že pokud byla cílem druhá varianta, pak byla provedena s naprostou dokonalostí. Mladá Boleslav se Evropské ligy zřekla už v prvním poločase díky dvěma inkasovaným brankám, a pokud někdo ještě doufal v zázračný obrat, tak ho Boleslav vrátila pevně nohama na zem třetí, respektive čtvrtou inkasovanou brankou krátce po změně stran.

Liberci už v podstatě o nic nešlo, motivací svěřenců trenéra Jindřicha Trpišovského byl zisk šestého místa. Domácí vstoupili do zápasu lépe a odevzdaného soupeře poprvé načali ve 26. minutě, kdy se střelecký pokus odrazil od zad Milana Baroše přímo za záda brankáře Vejmoly. Jen o několik minut později fauloval jeden z obránců rozeběhnutého Milana Baroše a nařízený pokutový kop proměnil Milan Kerbr. Otřesený soupeř se ještě pokoušel co nejrychleji snížit, ale snaha byla marná a krátce po změně stran bylo o vítězi zápasu definitivně rozhodnuto. Ševčík šikovně sklepl balón na Potočného, který zvýšil na 3:0.

O výsledku sice bylo rozhodnuto, nicméně ještě nebylo rozhodnuto o tom, zda si Bolka odveze debakl či nikoliv. Věřte nebo ne, ale tým, který měl bojovat o Evropskou ligu, obdržel v 60. minutě už čtvrtý gól. Pohlednou akci zakončil střelou do prázdné branky Milan Baroš.

Mladá Boleslav svým výkonem nechtěla Evropskou ligu a udělala pro to všechno možné. Výsledek z Teplic byl však takový, že i prohra 0:4 zajišťovala předkolo EL. Skláři doma Duklu porazit nedokázali a Mladá Boleslav si i přes ostudnou porážku zahraje předkolo Evropské ligy.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
eL

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
eL

Milan!

Reagovat
smazaný uživatel

I takhle se dá postoupit do Evropy... Makedonci už se těší

Reagovat
Gryphonheart

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele