19. kolo
05.03.2017 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - 1. FK Příbram 2:1

Slovan Liberec klíčové utkání v boji o záchranu zvládl a Příbram porazil 2:1. Utkání nabídlo spoustu gólových příležitostí a zejména Liberec spaloval jak jen to snad šlo. Zazdil i pokutový kop, nicméně Baroš to za pár minut napravil a rozhodující branku vstřelil před koncem Vůch.

Domácí mohli vyhrát mnohem výraznějším rozdílem, ale zápas jakoby si snad chtěli komplikovat. Už v prvním poločase zahodili celou řadu šancí. Kerbr například po rohovém kopu nastřelil spoluhráče a Potočný o chvíli později netrefil branku. Příbram směrem dopředu tolik aktivní nebyla, výjimkou byl Bazal, po jehož střele se rozvlnila jen boční síť.

Jinak pokračoval nápor Liberce. Ve 32.minutě našel Kerbr Mikulu, který z vyložené pozice trestuhodně selhal. Aktivní Kerbr vytvářel další příležitosti, po jeho centru zahrála defenzíva hostů rukou a sudí nařídil pokutový kop. Trestat hodlal zkušený Milan Baroš, jenomže svojí střelu poslal přesně do míst, kam skákal Hruška. Nerozhodný výsledek tak pokračoval. Ne však na dlouho. Před koncem prvního poločasu vybojoval balón Potočný, Ševčík ho popotáhl k šestnácte, kde jej rozdělil na Bartla a ten našel poslední instanci Milana Baroše. Liberec tak přeci jenom první poločas ovládl, vedl 1:0.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského s potřebnou druhou brankou, která by Slovan definitivně uklidnila, otáleli. Kerbr hlavičkoval z dobré pozice nad a Bartl div, že nepřelomil břevno. Neuspěl ani Souček, kterého pro změnu vychytal Hruška a Egon Vůch zase pálil do boční sítě. Liberci se ve spalování prostřídali snad všichni hráči, mající co do činění s ofenzívou.

Příbram byla ve hře o body až do 88.minuty, kdy konečně zvýšil na 2:0 střelou na vzdálenější tyč Egon Vůch. Liberec pak sice okamžitě polevil v koncentraci a Příbram rázem snížila prostřednictvím Treglera, ale to bylo vše, co hosté předvedli.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
vanGomm

Tip 1.Liberec doma prohrál pouze jednou.Tohle by měl tedy zvládnout a poslat Příbram definitivně do II.ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
Gryphonheart

poháry se hráli

Reagovat
Gryphonheart

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele