26. kolo
30.04.2017 17:30 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - FK Jablonec 1:1

A helemese, že by Slavia nechtěla titul? Sešívaní se po vyřazení od Zlína v semifinále MOL Cupu trápili i v lize a měli vůbec co dělat, aby z domácího zápasu s Jabloncem neodešli jako poražený tým. Konečnou remízu 1:1, která je pro Slavii pochopitelně velkou ztrátou, zařídil až v 90. minutě spasitel Muris Mešanoviš. Nyní mají jak Plzeň, tak i Slavia shodný počet bodů, avšak pro Viktoriány hraje lepší vzájemná bilance.

Slavia věděla, že pokud chce zpátky do čela, musí Jablonec porazit. Hosté zase chtěli domácí tým zaskočit a odčinit tolik propíranou ostudu s Příbramí. No a to se jim nakonec i podařilo. Utkání nabídlo opravdu hodně gólových šancí a jejich plný výčet snad ani není na místě. Slavia byla v prvním poločase lepším týmem, jenomže selhávala v koncovce. Proti Ščukovi a Škodovi vždy skvěle zasáhl brankář Hrubý a se svým pokusem neuspěl ani Zmrhal. Na druhé straně se zjevil sám před Pavlenkou Trávník a také slávistický brankář dokázal skvěle zareagovat. Následně byla odstřelovaná opět jablonecká branka. V krátkém časovém sledu po sobě pálili Sýkora, Ngadeu i Ščuk, ale opět bez kýženého gólového efektu.

Jablonec velice dobře pochopil, že pouze defenzivní prací v Edenu těžko uspěje a začal čím dál více vystrkovat růžky. Na začátku druhého dějství předvedl pohledné sólo Kubista, které musel utnout až vynikající Pavlenka.

Slavia ale byla nadále lepším týmem a dvacet minut před koncem měla na svém kontě další penzum gólových příležitostí, opět bez kýženého efektu. A pak přišla 73. minuta, centr Jabloneckých do šestnáctky a vlastní gól hlavou v podání obránce Lüftnera. Eden utichl a Slavia znervózněla. Čas kvapil rychle a Diviš měl na kopačce druhý gól, který by Slavii definitivně srazil na kolena. Jenomže se zaskvěl Pavlenka, udržel šance a vzápětí Muris Mešanovič srovnal na 1:1, když pláchl jablonecké obraně a obstřelem překonal Hrubého. Sešívaní ještě chtěli výsledek otočit, ale čas zakrátko vypršel.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
M1ck0

3:0

Reagovat
milan78

klasika 0:0

Reagovat
eL

3:1

Reagovat
boryland

1:1............. ........a Pelta ven!!!!!!!

Reagovat
ondrasch77

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 titul Viktorka

Reagovat
vanGomm

Tady se dá očekávat od Jablonce úplně jiný přístup k fotbalu než to co předvedl v minulém kole.Zároveň se dá i od Slavie čekat jiný výkon než v poháru se Zlínem.Tip 1,ale asi pouze o gól.

Reagovat
smazaný uživatel

To je den, AS prohraje derby a teď tahle klauniáda na kterou se nedalo koukat. To byla stejná parodie jak pohár.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro viktoriány hraje lepší vzájemná bilance- proto jsou v tabulce druzí ?

Reagovat
eL

No ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

tak se nauc opravidla sestavovani tabulky.rozhoduje celkove skore.az na konci by se bralo skore ve vzajemnych zapasech,takze kdyz to skonci takhle.Plzen mistr

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele