23. kolo
08.04.2017 18:15 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Teplice - Slovan Liberec 3:1

Severočeské derby mezi Teplicemi a Libercem vyznělo lépe pro domácí Skláře. Ti svého soupeře přejeli třemi brankami a stále živí naděje na evropské poháry. Naopak Liberec stále nemá jistotu prvoligové příslušnosti i pro příští ročník.

Bohužel jestli lze něco považovat v tomto zápase za zklamání, byla to divácká kulisa - pouhé čtyři tisícovky diváků. Přitom oba aktéři předváděli ofenzivní fotbal, takže se diváci rozhodně nenudili. Domácí gólman Grigar musel zasahovat po střelách Da Silvy nebo Vůcha a Dúbravka se zase musel činit po koncovce Červenky. Posledně jmenovaný byl ve velké šanci i ve 26. minutě, ale obrana Slovanu nebezpečí na poslední chvíli zažehnala.

Teplice v závěru poločasu začaly svého soupeře ještě více mačkat, ale Nivaldo se ke koncovce neprotlačil a po Ljevakovičově hlavičce musel odkopávat balón z brankové čáry Obročník. Nerozhodný výsledek vydržel až do nastaveného času prvního poločasu. V jeho první minutě rozehrávaly Teplice rohový kop a po rychlé rozehrávce Kroba adresoval Fillo přesnou přihrávku Červenkovi a Dúbravka kapituloval. Liberec si mohl do šaten odnést dokonce dvoubrankové manko, ale Červenka tentokrát v šanci selhal.

Parádní fotbal přinesla i druhá půle. Hned z kraje sahal po vyrovnání Bosančič, ale do cesty se mu postavila branková konstrukce. Na druhé straně naopak zvýšil na 2:0 Jakub Hora. Velký podíl na brance měl Krob, který se dobře uvolnil a stříleným centrem našel právě Horu.

Liberec dokázal vstřelit kontaktní gól v 64. minutě, kdy Vůch s Ekpaiem vymysleli gólovku pro Jana Mikulu a ten se zblízka nemýlil. Slovan měl tak stále dostatek času ještě utkání zremizovat, nebo dokonce otočit ve svůj prospěch.

A že před Grigarem bylo pořádně živo. Dvakrát byl v tutovce Ekpai a jednou neproměnil volný přímý kop Karafiát. Liberec si ale celou situaci výrazně zkomplikoval. Potočný neudržel nervy na uzdě a po souboji s Šušnjarem jej sudí naprosto po zásluze vyloučil. Oslabený Liberec pak ještě jednou inkasoval, když přečíslení 3 na 2 využil Jan Vošahlík. V nastaveném čase mohly Teplice svému soupeři ještě jeden nebo dva góly přidat, ale výsledek 3:1 už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Teplice mají přece je lepší formu,tak snad tip 1.

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele