27. kolo
06.05.2017 14:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

FK Jablonec - Viktoria Plzeň 2:2

Jako den a noc se lišily výkony obou celků, tedy jak Jablonce, tak i Plzně v obou poločasech. Západočeši vedli po prvním poločase díky dvěma brankám Andrease Ivanschitze už 2:0, ale Jablonec ve druhém poločase srovnal. Tentokrát se dvakrát prosadil Martin Doležal. Remíza 2:2 pochopitelně nahrává Slavii, která když ve svém zápase zvítězí, bude mít šnaci na titul opět ve svých rukou.

Domácí tak znovu výrazně promlouvají do bojů o titul a zatímco v minulém kole ho díky své remíze na Slavii přisoudili Plzni, po tomto zápase má znovu naději Slavia. Jablonec nezačal špatně a hned v úvodu zápasu byl dokonce o něco aktivnějším. Viktoria totiž vyčkávala, co si soupeř dovolí. Kozáčik musel už v sedmé minutě zasahovat proti ráně Mihálika. Jen o pár minut později ale rozehrál standardní situaci Kopic, Kubista sice balón odhlavičkoval, ale jen na kopačku pohotového Andrease Ivanschitze, který z voleje překonal brankáře Hrubýho! Rychlá branka byla vodou na mlýn do řad hostů a ti nadále ohrožovali domácí branku, Kopicovu dělovku vyrazil Hrubý a se svojí střelou neuspěl ani ve 23.minutě. Gólové parametry měla i Hořavova rána, ale radost přineslo až další neomylné zakončení Andrease Ivanschitze. Dobrou práci přitom odvedl Petržela, který efektivně zasekl balón a přesnou přihrávkou vyzval k druhému gólu rakouského internacionála.

Viktoria tedy vedla na Střelnici po prvním poločase 2:0 a zdálo se, že má nakročeno k důležitým třem bodům. Jenomže přišel druhý poločas a všechno bylo jinak.. Jablonec byl ve druhém dějství jako vyměněný a svého soka přikoval k vlastnímu pokutovému území. Plzeň hrále laxně, Jablonec útočil a brzy se dočkal zasloužené odměny. Kozáčik ještě dokázal vyrazit střelu Mihálika, ale na dorážku Martina Doležala už nestačil. Kontaktní branka vlila domácím do žil novou krev a jen o chvíli později bylo definitivně po dvoubrankovém náskoku Viktoriánů. V 63.minutě byla obrana Plzně nedůrazná a Martin Doležal zády k brance akrobatickým zakončením srovnal na 2:2.

To už byl výsledek, který pochopitelně hostům nevyhovoval. O dravý průnik se sice pokoušel nový muž na trávníku Václav Pilař, ale jinak byla Plzeň bezradná. Jablonec mohl dokonce vstřelit vítěznou branku, jenomže Masopust čtyři minuty před koncem těsně minul! V nastavení se Viktoriáni ještě tlačili dopředu, ve vápně byl i Kozáčik, ale stav 2:2 už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Houfi

0:1

Reagovat
vanGomm

Pokud bude hrát Jablonec tak jako v Edenu a navíc promění nějakou tu svou šanci,tak neprohraje.Ovšem rozhodnouli se pro to co předvedli minule doma s Příbramí,tak jasná 2.Jablonec už totiž od 25.kola v lize o nic nehraje a speciálně u tohoto týmu je strašně těžké odhadnout,jak k tomu kterému zápasu přistoupí.Viz minulé zásasy doma Příbram a venku Slavia.Tady ten rozdíl musel poznat i ten co se o fotbal vůbec nezajímá.Je už jasné,že titul bude mít někdo z dvojice Plzeň-Slavia.To co však oba momentálně předvádí,tak to bude asi sotva stačilo na předkola LM.

Reagovat
patrikhm

Plzeň nově pod Vrbou do LM postoupí!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ondrasch77

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

nejdriv ztratila pribram a pak i plzen... co je s Peltou? ...jojo on je ve vazbe

Reagovat
smazaný uživatel

plzeň pěkně škoda že už je konec sezóny...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele