18. kolo
26.02.2017 17:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

FK Jablonec - Sparta Praha 3:1

Čtyři góly v Rostově a nyní tři góly v Jablonci. Sparta prožila další kolaps a cílová stanice jménem titul se výrazně vzdálila. Jablonec předvedl kompaktní výkon a víceméně všechny své příležitosti proměnil. Dvakrát se prosadil Mehanović a jednou Mihálik. Kosmetickou úpravu provedl v nastavení z pokutového kopu Lafata.

V úvodu zápasu charakterizovala obě strany snaha, ale většina akcí končila před pokutovým územím. Sparta se nicméně dostala do komplikací už v deváté minutě, kdy prohrál hlavičkový souboj obránce Kadlec a Mirzad Mehanović pohotovou volejí poslal Jablonec do vedení. Inkasovaný gól Spartu paralyzoval a o pár minut později přišel další zásah. Pospíšil šajtlí vyzval Mehanoviće a ten na malém vápně zvýšil na 2:0.

Sparta byla v prvním poločase bezzubá. Ve druhém dějství sice převzala iniciativu, ale byl to opět Jablonec, kdo mohl udeřit. Útočník Doležal ale trestuhodně netrefil prázdnou branku. Až pak začaly přicházet i šance Sparty. Konaté z nadějné pozice přestřelil a proti Sáčkově technické ráně zasáhl brankář Hrubý. Letenští se usadili na polovině domácích a také se dožadovali pokutového kopu. Obránce Hybš byl v šestnáctce "zahákován", ale sporný okamžik sudí jako penaltu neposoudil.

S přibývajícím časem Sparta otevírala hru a Jablonci se naskýtaly možnosti rychlých protiútoků. V 85. minutě z rychlého brejku unikl Mihálik, před Kadlecem zasekl, ale skvěle zasáhl Koubek. Jablonec nicméně zůstal u balónu a po rohovém kopu se k míči dostal znovu Mihálik a pěknou střelou pod břevno pojistil jablonecké vítězství. Poslední slovo měla nakonec Sparta, už v nastavení byl faulován Václav Kadlec a nařízenou penaltu proměnil David Lafata. Poté sudí okamžitě zápas ukončil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
boryland

2:0............

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat
ondrasch77

1:0 (Diviš)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
ondrasch77

Jiráček v pravděpodobný sestavě...

Reagovat
smazaný uživatel

Spaaaaaaaaaaaaaaarta vecnaaaaaaaa zuuuuuuuuuustane

Reagovat
vanGomm

Tip 2.Pokud se chce Sparta udržet v boji o titul,tak ani jiná možnost není.Nic lehkého ji ale nečeká,protože do těch sestupových vod se Jablonec už namáčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta vecne zuuuuustane... na treeetim miiiiiste

Reagovat
smazaný uživatel

sralta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ostuda pokracuje i nadale. Kam to jenom dopracujem..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele