10. kolo
14.10.2016 20:15 CET
1 : 3
(0:2)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:3

Mladá Boleslav poprvé v historii zvítězila v Ďolíčku 3:1 a vyhoupla se do čela před Viktorii Plzeň. Ve Vršovicích se odehrálo krásné utkání, plně šancí na obou stranách. Hlavní postavou zápasu se stal Milan Jirásek, jeden gól dal, jeden zavinil a ve finále jeho vyloučení utkání zpečetilo.

Klokani byli v úvodu zápasu o něco aktivnějším týmem, ale jejich šance zůstaly nevyužity. Dvakrát u toho byl útočník Holenda, který nejprve v zakončení neudržel stabilitu a o několik minut později si po jeho centru málem vstřelil vlastní gól Da Silva. Mladá Boleslav vymyslela směrem dopředu něco kloudnějšího po dvaceti minutách a rázem z toho byl vedoucí gól. Jirásek ztratil balón a Marek Matějovský technickou ranou překonal Budinského!

Jen o dvě minuty později mohl Jirásek zaváhání odčinit, jeho rohový kop na zadní tyč zasáhl Havel, jenže jeho hlavička šla mimo. Pak se hra přesunula opět před Budinského a ten měl velké problémy. Nejprve ho zachránila po střele Matějovského tyč a ve 36. minutě podruhé inkasoval. Chramosta si zpracoval Přikrylův pas, otočil se kolem Gajiće a přesnou střelou zvýšil na 2:0. Klokani ani za tohoto stavu nic nevzdávali a tlačili se dopředu. V prvním poločase se však střelecky prosadit nedokázali.

Bohemka se dočkala až těsně po změně stran. Hned ve 46. minutě napřáhl Jirásek a přeci jenom odčinil své zaváhání. Bohemce scházel k vyrovnání jediný gól, ale další, kdo měl práci, byl opět Budinský. Nepříjemnou ranou ho prověřil Fleišman.

Klíčový okamžik celého utkání přišel v 65. minutě. Hlavní postava zápasu Milan Jirásek zajel do Matějovského a sudí okamžitě vytáhl červenou kartu. Oslabení domácí to měli složité, přesto dále bojovali. Nicméně po Přikrylově střele je zachránilo břevno a Vukadinovičovi nebyl uznán zřejmě regulérní gól.

S postupem času se Mladé Boleslavi čím dál více otevírala možnost přečíslení a jedno takové potrestala. Tři minuty před koncem zápasu obstřelil Budinského Tomáš Přikryl a o vítězi bylo definitivně rozhodnuto.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
eL

3:2

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
vanGomm

Bohemka to v poslední době na M.Boleslav umí.Tip X.

Reagovat
HunterRomario

2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jakepak copak..tip 2...1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
celticz

Celkově nádhernej mač se vším všudy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele