6. kolo
09.09.2016 18:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - Fastav Zlín 1:3

Nejvyšší českou soutěž povede i po tomto kole Fastav Zlín. Ševci si poradili v moravském prestižním derby se Slováckem, přestože po prvním poločase prohrávali. Hned dvakrát se blýskl Haris Harba, jeden gól pak přidal ve třetí minutě nastavení Jordan.

Slovácko začalo hodně aktivně a chtělo ukázat Zlínu, že aktuální postavení v tabulce vůbec nic neznamená. Střela Daníčka šla těsně vedle a Šumulikovského rohový kop dopravil střelou do břevna Šimek! Tlak Slovácka pokračoval a ve 20.minutě vygradoval vedoucí brankou. Střelu Diviše na zadní tyči dopravil do sítě Eldar Civić! Vedení Slovácka bylo zasloužené, nicméně domácí pak nepochopitelně přestali hrát a nechávali se Zlínem zatlačit před vlastní branku. Do dobrých šancí se dostali Holík a Diop. Na druhé straně neprostřelil Dostála Koné a v nastavení pak Diviš. To byla pro domácí velká škoda, protože dvoubrankové manko by Ševci smazávali daleko obtížněji.

Ale nestalo se a Slovácko vedlo "jen" 1:0. Zlín vstoupil do druhého poločasu ve zcela jiném rozpoložení, začal velice aktivně a brzy se dočkal srovnání.Vukadinovič ještě Heču nepřekonal, ale na další centr si naskočil Haris Harba a to už Heča inkasoval. Zlín pak byl i nadále aktivnější, Slovácko ohrožovalo branku soupeře jen sporadicky. Dvacet minut před koncem zápasu pak Ševci dokonali obrat a znovu u toho byl Haris Harba, který tentokrát zužitkoval přihrávku z prava.

Slovácko druhá branka totálně paralyzovala a jedinou šanci, kterou si vypracovalo byla nepřesná střela Diviše. Přesto nakonec nechybělo mnoho a utkání mohlo skončit dělbou bodu, či možná i výhrou Slovácka. Minutu před koncem totiž zahrál ve vlastním vápně rukou Tomáš Hájek a nejenže byla nařízena penalta, Hájek musel po druhé žluté kartě do sprch. Zodpovědnost vzal na svá bedra Tomáš Ťok a situaci nezvládl, Dostál mu jí chytil! Psychicky vyřízené Slovácko pak dostalo ve třetí minutě nastavení definitivní KO. Jordán využil rychlého přechodu do útoku a sám pelášil na úplně prázdnou branku, kterou posléze trefil. Zlín vyhrál v Uherském Hradišti 3:1 a nadále vede celou soutěž.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřím že u vesničanů neprohrajem tip 1:2 pro ŠEVCE

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 tady vám ta vaše pohádka skončí a zase potáhnete tam kam patříte, pěkně směrem dolů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro ti to vyšlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zdechlina

Zapráskaní ševci nesmí vyhrát, už tak jsou na hrušce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
KingMaster13

Tak tenhle zápas bych se vůbec nebál dát do televize místo třeba jasného zápasu Sparty s Boleslaví. Mě hlavně baví jak UH chce zaboha sestřelit ten Zlín aby nebyli první ale tak to má bejt u derby

Reagovat
ondrasch77

1:2 (Diviš - Diop, Vukadinovič)

Reagovat
cepinzcegamy

0:2 (0:1) forma rozhodne

Reagovat
smazaný uživatel

slováckooo 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele