29. kolo
11.05.2016 18:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Sparta Praha 1:0

Po 29.kole Synot ligy se konečně vyřešila otázka, kdo doprovodí mistrovskou Plzeň do předkola Ligy mistrů. V její nemistrovské části bude startovat pražská Sparta, která i přes porážku 0:1 v Brně už o druhé místo nepříjde. Paradoxně vítězství Brnu nepomohlo, to díky výhře Slavie už na páté místo nedosáhne.

Sparta potřebovala k definitivní jistotě bod, ale ani ten nakonec nepotřebuje. Mladá Boleslav totiž nezvládla zápas s Bohemians a kolo před koncem je rozdíl mezi druhý a třetím místem čtyřbodový. Zbrojovka zase krom svého úspěchu potřebovala zaváhání Slavie, ale zatímco to první vyšlo, to druhé už nikoliv.

Favorizovaná Sparta začala aktivněji a její šance přicházely záhy. Matějovský z dobré pozice netrefil branku a sám před Melichárkem nedokázal zakončil Zahustel. Na druhé straně se odhodlal ke střeleckému pokusu Hyčka, ale ani on nebyl přesný, nicméně jeho hvězdná hodina měla teprve přijít. Zbrojovka rozhodně nehrála druhé housle a Spartě byla v prvním poločasu rovnocenným soupeřem. V závěru opět střílel vedle Matějovský a Řezníčkovi chyběla k úspěchu razance.

Ve druhém poločase už tolik šancí nebylo. Sparta nebyla schopná rozbít kompaktní blok Zbrojovky a navíc si musela dávat pozor na nebezpečné protiútoky. Po jednom z nich hlavičkoval nad Chrien. Sparta se dokázala prosadit v 71.minutě, nicméně sudí branku pro Julišův ofsajd neuznal a tak se pokračovalo za nerozhodného stavu. Už už to vypadalo, že Sparta kýžený bod získá a vše skončí ke spokojení obou týmů 0:0, když v 88.minutě rozhodl utkání Alois Hyčka. Vynikající práci odvedl Jakub Řezníček a Hyčka parádně trefil balón a střelou do šibenice nedal Bičíkovi žádnou šanci. Sparta tedy prohrála, ale mrzet jí to nakonec nemusí. Z Ďolíčku přišla dobrá zpráva, Mladá Boleslav prohrála 0:2 a tudíž už Letenští o druhé místo nepřijdou. Naopak špatná zpráva přišla pro Brno, Slavia vyhrála v Příbrami a také ona o své páté umístění nepříjde a stále se může kvalifikovat do evropských pohárů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X tady už vlastně o nic nejde.

Reagovat
Lahvac-CZ

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele