14. kolo
20.11.2015 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Vysočina Jihlava - Zbrojovka Brno 2:0

V předehrávce 14. kola Synot ligy zvítězila Vysočina Jihlava nad Zbrojovkou Brno 2:0 a učinila důležitý krok v záchranářských pracích. Naopak hosté nepotvrdili dobrou formu a po víkendu mohou opustit pátou příčku. O všem rozhodli z penalty Vaculík a Batioja.

Jihlava výrazně zahrozila v 11. minutě, kdy se sám před brněnským brankářem objevil Vaculík. Domácí "jedenáctka" místo koncovky zvolila ještě kličku a to byl kámen úrazu, Melichárek šanci zhatil a pokračovalo se bez branek. Na druhé straně mohl ztrestat laxnost v zakončení Brigant, ale postupoval až příliš z úhlu a Hanuš neměl problém. Za chvíli neuspěl v ještě větší šanci Michal Škoda a neujala se ani Krejčího nepříjemná rána.

Ve 38. minutě byli hosté velmi blízko vedení. Lutonský orazítkoval břevno a následně Řezníček netrefil odkrytou branku. To byl dost možná klíčový moment celého utkání, protože kdyby šla Zbrojovka před odchodem do šaten do vedení, utkání by se s velkou pravděpodobností vyvíjelo úplně jinak.

Poločas tedy skončil bez branek a tento stav vydržel až do 60. minuty. Přesně po hodině hry fauloval brankář Melichárek kličkujícího Mešanoviče a sudí nařídil pokutový kop. K němu se postavil Lukáš Vaculík a i když brankář vystihl směr, střela skončila v síti - 1:0 pro Jihlavu. Brno se k žádné odpovědi nepropracovalo a za dalších deset minut inkasovalo podruhé a opět u toho byl Vaculík. Tentokrát v roli nahrávače našel Augusta Batioju a ten přiblížil Jihlavě tři body.

Skóre nakonec mohlo být ještě vyšší a sám Vaculík k tomu měl několik dalších příležitostí, ovšem výsledek už se nezměnil. Zbrojovka tak po reprezentační přestávce nenavázala na dobrou formu a v Jihlavě možná trochu překvapivě padla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:1

Reagovat
vanGomm

Oba moc gólů nedávají tj.Jihlava doma a Brno venku.Vidím,že i spolu dlouho neremizovali a navíc jde o derby zápas.Takže tipnu X.

Reagovat
smazaný uživatel

S týmy jako Jihlava je rozdíl hrát doma nebo venku. Bojím se prohry. Jinak jak může u Jihlavy a Brna někdo používat výraz derby?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele