27. kolo
30.04.2016 18:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 2:0

Viktoria Plzeň se po zápase s Baníkem oficiálně stává "novým" mistrem ligy. Západočeši dle předpokladů zvládli zápas s Baníkem (2:0) a tím i stvrdili jeho dlouho očekávaný sestup do nižší soutěže. První branku Plzně vstřelil z pokutového kopu Hrošovský a druhou si po změně stran připsal Kolář.

Baník neměl co ztratit a i když byla Viktorka lepší, nesehrál špatné utkání. Viktoriáni si každopádně počínali hodně zkušeně a v celku bez větších potížích si dokráčeli pro vítězství 2:0 a tedy k celkové obhajobě titulu.

První šance patřila Viktoriánům, nicméně Ďuriš netrefil zařízení. Kolem dvacáté minuty si domácí vytvořili velký tlak a v pokutovém území Baníkovců to pořádně hořelo. Šrom však vyzrál jak na Koláře, tak i na dorážku Limberského. Obránce Viktorie se dostal ke střele ještě jednou, ale tentokrát netrefil cíl. Ostravský brankář Šrom odolával až do 31. minuty, kdy se stal ústřední postavou penaltového okamžiku. U míče byl později, fauloval Ďuriše a sudí nařídil pokutový kop. Patrik Hrošovský se rozhodl vylepšit tragickou bilanci proměňování penalt svého týmu, uspěl a nasměroval Viktorii za vítězstvím. Baník se sice dostával do blízkosti pokutového území Kozáčika, ale scházela finální fáze.

Plzeň si nechtěla dělat zbytečné starosti a utkání definitivně rozhodla v 54. minutě druhou brankou. Ďuriš na Šroma nevyzrál, ale míč posunul ještě na Koláře, který s trochou štěstí dostal míč do sítě - 2:0. Následně Viktorka kontrolovala hru a zápas dohrávala, fanoušci nečekali na závěrečný hvizd a začali ve velkém odpalovat pyrotechniku, sudí tak zápas hned v 90. minutě ukončil. Plzeň vyhrála 2:0 a definitivně obhájila mistrovský titul.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
ondrasch77

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

Letos senzacni zachrana a pristi rok pohadka jako v podani Lesteru letos

Reagovat
valloire

2-1

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele