20. kolo
06.03.2016 18:15 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 4:0

Viktoria Plzeň doma nedovolila žádné překvapení a Příbram deklasovala čtyřmi brankami, k tomu navíc Michal Ďuriš neproměnil pokutový kop. Hosté zaspali zejména začátek druhého poločasu, kdy během pěti minut dvakrát inkasovali a navíc přečkali pokutový kop. Viktorka tak udržela před Spartou šestibodový náskok, Pražané však mají dohrávku s Duklou k dobru.

Plzeň se ujala vedení už v osmé minutě. František Rajtoral si na hranici pokutového území zpracoval balón a neomylně vypálil na zadní tyč, kam Hruška nedosáhl - 1:0. Pro obhájce prvenství to byl důležitý začátek, naopak pro Příbram hned z kraje velká komplikace. Hosté se ale nezatáhli a po Rezkově bojovnosti zničehonic zakončoval před Kozáčikem nepřesně Šabala. O chvíli později zkoušel z úhlu překonat Kozáčika Vošahlík, ale ani on nebyl úspěšný. Pak už útočila výhradně Plzeň. Ďuriš orazítkoval tyč a poločas se dohrával před vápnem golmana Hrušky.

Svěřenci Pavla Tobiáše nesehráli v prvním poločase s Viktorkou špatnou partii, jenomže v zápase doslova prospali začátek druhého dějství a to se jim stalo osudným. Ve 47.minutě unikl hostující obraně Ďuriš a svůj únik bezpečně promněnil - 2:0. A neuběhlo ani pět minut a Viktoriáni už vedli o tři branky. Jan Kovařík předvedl z volného přímého kopu krásný kop přímo do šibenice a Hruška se ani nepohnul! Ofenzivní smršť domácích pokračovala a po faulu na Ďuriše se kopala penalta. Jenomže slovenský útočník utaženou placírkou vůbec netrefil branku a Plzeň tak alespoň prozatím vedení nezvýšila.

Každopádně osud utkání už byl zpečetěn. Tříbrankové vedení Plzně mohla Příbram při vší úctě jen stěží smazat, spíše naopak si mohla odvést ještě větší příděl. Ďuriš v další velké šance selhal a Rajtoralovu střelu zastavil na brankové čáře Zápotočný. Dvacet minut před koncem přesto přišla čtvrtá branka. Tomáš Hořava si všiml povyběhnutého Hrušky a nádherným pololobem a poloobstřelem dal na 4:0. Příbram mohla výsledek alespoň kosmeticky upravit, ale v dobrých pozicích netrefovala branku. Plzeň vyhrála jednoznačně 4:0 a nadále má před Spartou šestibodový náskok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
eleven11

Užite si derby škodováci 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
boryland

4:1.........Kolda,Duri,Kovarna,Limba........

Reagovat
smazaný uživatel

V poharu zjistili kluci ze to jde a proti Pribrami si z chuti. zastrileji 5:0 Duris, Kovi, Kopic a Bary

Reagovat
eleven11

Reagovat
smazaný uživatel

Proc tvrdis at si uzijem derby kdyz to zadny derby neni a jinak za Pribram nenastoupi Bednar,Zatopocny, Suchan, Stipek

Reagovat
eleven11

Brdské derby

Reagovat
smazaný uživatel

Pojdme! Českej Bayern roznese Příbram 3:0 PLZEN

Reagovat
chytrejkluk

Proc se v Plzni netrenujou penalty? To je hruza...

Reagovat
vanGomm

9 833 diváků.Plzeň i Sparta vyhrávají tj. dostihy vesele pokračují.Vše nasvětčuje tomu,že asi roznodne jejich vzájemný zápas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele