28. kolo
07.05.2016 15:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparta Praha - Slovan Liberec 3:0

Odpočatá Sparta zcela razantně odmítla zdramatizovat boj o druhé místo a tedy předkolo Ligy mistrů a liberecký Slovan na Letné smetla 3:0. Pražané získ druhého místa ještě slavit nemohou, nicméně k definitivní jistotě jím stačí získat jeden bod. Hrdinou zápasu byl Bořek Dočkal, jenž měl podíl na všech brankách Sparty.

Pražané mohli mít jistotu druhého místa už po tomto kole, ovšem Mladá Boleslav své utkání zvládla a na několik hodin stáhla ztrátu na pouhé dva body. Sparťanská odpověď ale byla nekompromisní.

Sparta si výhru zasloužila, už v úvodu utkání byla jasně lepším týmem. Liberec sice ohrozil branku soupeře jako první, ale pak už víceméně hráli jen domácí. Marečkovu střelu vyrazil Hladký a Konaté pro změnu střílel vedle. Sparťanský tlak vyvrcholil ve 32.minutě, Dočkalova přihrávka prošla napříč vápnem až ke Krejčímu, jenž ve skluzu vsítil první branku zápasu. Nabuzená Letná se záhy dočkala další branky a znovu jí vymyslel Dočkal. Někdejší hráč právě Liberce si počkal na náběh Juliše a ten pak celé dílo dokonal - 2:0.

Svěřenci trenéra Zdeňka Sčasného si po prvním poločase vytvořili luxusní náskok a ten už do konce zápasu nepustili. Navíc v 51.minutě už to vypadalo s modrými hodně zle. Dočkal opět adresoval přesnou přihrávku, tentokrát na Konatého a ten potřetí překonal Hladkého. Liberec toho moc nepředvedl, snad jen rána Folprechta mohla Bičíka vystrašit, ten jinak neměl moc práce. Až deset minut před koncem ho výrazněji zaměstnal Vůch, jenomže to už bylo utkání dávno rozhodnuto. Sparta vyhrála 3:0 a pokud v příštím kole neprohraje, zahraje si předkolo Ligy mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
arsavin

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
KingMaster13

Pokud by Liberec a Bolka tohle kolo urvali tak to bude zajímavý Sparta pak navíc jede na půdu Brna, které je hodně nebezpečné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele