3. kolo
10.08.2015 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - Dukla Praha 1:1

Liberci vstup do sezóny na domácí i evropské scéně vychází a dobrou formu chtěl potvdit i v druhém domácím ligovém utkání proti Dukle. Po vydařeném prvním poločasu však na chvíli přenechal iniciativu hostům, kteří ji dokázali využít, a zápas tak skončil remízou.

Od úvodních minut Liberec dobrou formu proti nepříjemnému soupeři, na kterého navíc v posledních letech příliš neumí, potvrzoval. Domácí na Duklu vyvinuli tlak a přicházeli i šance. V té první se ocitl jeden z Trpišovského Žižkováků Folprecht, ovšem ve výborné pozici trestuhodně nemířil přesně.

I další šance si vytvářel Liberec. K nebezpečné hlavičce se dostal ve formě hrající Šural, který pak vypustil i nepříjemný střílený centr. Stále se však skóre neměnilo. Dukla, která se netají ambicemi na pohárová umístění byla zakřiknutá a před Hladkého se dostávala jen sporadicky. Zaslouženě se tak z poločasového vedení radoval Liberec. Poté, co se ještě neujala rána Kerbra, předvedl parádu Šural. Ve 45. minutě potrestal z přímého kopu faul na Shalu, když míč krásně zakroutil přes zeď k bližší tyči. Hostující brankář Rada se ani nepohnul, a tak se hnulo skóre - 1:0.

Hned do druhého poločasu si hosté připravili střídání - Považance střídal Čajič. A obraz hry se začal lehce měnit. Hosté, kteří v první půli vůbec nevystřelili na bránu, rázem získali půdu pod nohama a konečně přišly i jejich šance. Po hodině hry si dobrou pozici nejprve vypracoval Berger, Hladký jeho pokus ale lapil. Krátce na to střílel nebezpečně i Beauguel, ale domácí brankář svůj tým opět podržel.

Bylo však patrné, že Dukla z prvního poločasu je minulostí a ze severu Čech nechce jet s prázdnou. Vyrovnání tak přišlo záhy. Po ruce domácích ve vápně se kopala penalta a Berger se nemýlil - 1:1. Zaskočený Slovan tápal, hostů bylo najednou plné hřiště.

S postupem času bylo u Nisy přeci jen vidět, kdo že je zde domácí. Liberec se z vyrovnání oklepal a chtěl zvrátit skóre na svou stranu. Po několika pološancích přišla příležitost největší - za faul na Kerbra nařídil rozhodčí Pechanec penaltu i na druhé straně. Postavil se k ní Šural, ale druhý gól vstřelit nedokázal. Rada mu ji lapil.

Šance ovšem byly k vidění i nadále. Oba týmy vsadily na ofenzivní manévry a obrany nestíhaly protihráče neutralizovat. Skvěle chytající brankáři však byli proti změně skóre. Výborný Rada lapil šanci nejprve Kerbrovi a těsně před koncem také nešťastníkovi Šuralovi. Na druhé straně zase hosty do vedení mohl poslat střídající Čajič, ovšem parádní zákrok předvedl i Hladký. Pohledné utkání tak skončilo remízou 1:1.

Autor: Martin Lavický / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:2

Reagovat
ondrasch77

0-1 (Berger)

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
Alan_Shearer

Dukla Praha - pravděpodobná sestava:

F. Rada - Jurendič, Jeřábek, Štetina, Vrzal (Matěj Hanousek)

Ty vole, jestli nastoupi jen brankar s obrancema, tak je kurz 2,1 na Slovan zlatej dul.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele