12. kolo
31.10.2015 20:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - Baník Ostrava 2:1

Slovan zvládl generálku na Groningen a Baník před vlastním publikem přehrál 2:1. Domácí nasměroval k vítězství už v prvním poločase Bakoš a ve druhém zvyšoval Šural. Poslední slovo měl Baník, který korigoval brankou Červenky.

Liberec měl od počátku utkání větší převahu, ale šance přicházely postupně. S dalekonosnou ranou se vytáhl Jefremov a na druhé straně přestřelil Lásik. Liberec hrozil častěji a častěji. Bakoš hlavičkoval vedle ale za chvíli už to Liberci klaplo. Bartošák poslal na zadní tyč přesný centr, Bakoš v žádném ofsajdu nebyl a v pohodě doklepl míč do sítě - 1:0. Ostravští sice reklamovali ofsajd, ale jak už bylo řečeno, o ten se v žádném případě nejednalo. Ještě před závěrečným hvizdem mohl odpovědět Mišák, ale rychlou akci Baníku zakončil jen střelou těsně vedle.

Liberec vstoupil do druhé půle hodně aktivně a Baník jednoznačně přehrával. Pavelka se zbavil svého strážce a okamžitě si to namířil do pokutového území, kde na penaltě našel Jefremova, ale ten trefil jen dobře postaveného obránce. Za chvíli se krásnou střelou odprezentoval Shala, bohužel pro něj a celý Liberec jen orazítkoval břevno! Baník v této fázi nebyl vůbec nebezpečný, směrem dopředu nevymyslel ale vůbec nic a naopak hru tvořil Liberec. Dvacet minut před koncem zápasu nechala obranu Baníku spoustu času Josefu Šuralovi, ten ve vápně obdržel přihrávku, udělal pohyb směrem dopředu a neomylně vypálil - 2:0 pro Liberec.

Za chvíli měl Liberec na kopačce třetí gól, Šural se tentokrát neodhodlal ke koncovce a hledal ještě lépe postaveného Shalu, přihrávka ale neprošla a bylo po akci. Každopádně Liberec mířil za vítězstvím a nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl o výsledek ještě strachovat. Jenomže fotbal nemá logiku a závěr zápasu dostal ještě nový nádech. Marek Červenka postupoval z brejku rychle na Koubka, poradil si náramně a snížil na rozdíl jediné branky. Do konce utkání ještě zbývalo s nastavením zhruba sedm minut a Baník měl ještě možnost získat alespoň bod. Liberec si ale závěrečné minuty pohlídal a nic podobného jako se mu přihodilo proti Groningenu už nedopustil.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

To bude ostuda pro Banik ...tip 1...5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ostuda to nebyla...ale body neodvezli

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

male prekvapenie 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

pre boha tie karty

Reagovat
smazaný uživatel

půka týmu je žlutá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele