27. kolo
30.04.2016 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sigma Olomouc - FK Jablonec 2:1

Sigma dokázala zvítězit nad Jabloncem 2:1 a na pozice zaručující záchranu ztrácí již jen bod. Klíčový moment nastal po hodině hry, kdy byl vyloučen Romera a Sigma vzápětí přesilovku využila v rozhodující branku Michala Ordoše.

Těsně před utkáním se rozloučil s aktivní kariérou útočník Michal Hubník, jenž dlouhá léta v Sigmě působil. Rozloučit se mohl rovněž s jabloneckými fanoušky, neboť jeho posledním působištěm byl právě Baumit.

Olomouc hrála před zraky svých fanoušků v podstatě o všechno a podle toho také úvod dějství vypadal. Sigma hrála aktivně, střela Hály z 21.minuty se ještě neujala, ale o šest minut později už se mohli domácí radovat ze vstřeleného gólu. Navrátil poslal do vápna luxusně mířený centr a nikyým nehlídaný Martin Šindelář hlavou rozvlnil síť. Pro Sigmu parádní začátek, jenomže výsledek do konce poločasu nevydržel. Dvě minuty před odchodem do šaten hosté oplatili Sigmě první branku totožným způsobem. Centr Romery dopravil do branky hlavou Ondřej Mihálik - 1:1.

Po změně stran mohl strhnout vedení na stranu Baumitu Pospíšil, nicméně jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Šance měly obě strany, po Ordošově ráně musel zasahovat Hrubý. Klíčový moment zápasu přišel v 61.minutě, kdy Romera uviděl druhou žlutou kartu a Jablonec musel dohrávat v početní nevýhodě. To samozřejmě byla voda na mlýn Olomouci, která vycítila velkou šanci na tři body a přesilovku velice záhy potrestala. Další dobrý centr Navrátila tentokrát usměrnil hlavou do sítě Michal Ordoš a Sigma vedla 2:1.

Jablonec se i přes vyloučení nevzdávala a několikrát byl velmi blízko opětovnému vyrovnání. Wagnera vychytal Reichl a Benešovu hlavičku odkopával z brankové čáry Ordoš! Sigma nakonec vedení dotáhla do úspěšného konce a jelikož Příbram svůj domácí zápas nezvládla a jen remizovala 2:2, je rozdíl mězi oběma celky již jen jednobodový.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
ondrasch77

1-2

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Jablonci už v lize nejde o nic a pro Olomouc je to zřejmě poslední šance,jak ligu zachránit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele