14. kolo
22.11.2015 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FK Teplice - FK Jablonec 2:2

Remízou 2:2 skončilo utkání mezi domácími Teplicemi a Baumitem Jablonec a diváci se museli bavit. Krom čtyř branek bylo k vidění spousty dalších šancí na obou stranách. Branky Teplic obstarali Ljevakovič a Krob, za hosty střílel výhradně Mingazov.

Teplice nevstoupili do zápasu vůbec dobře. Už po 180 sekundách fauloval ve vlastním vápně Jablonský Romeru a sudí neváhal odpískat pokutový kop. Martin Pospíšil ale nezvládl tíhu okamžiku, Slavík ho vychytal a poradil si i s dorážkou Greguše. Teplice tedy přečkali tento kritický moment a ve 14.minutě sami udeřili. Fillo poslal za obranu Baumitu krásný oblouček, Hrubý sice vyběhl, ale míč se na složitém terénu zadrhl a toho okamžitě využil Admir Ljevakovič, jenž se zbavil brankáře a trefil odkrytou branku - 1:0 pro Teplice. O několik minut později mohl Pospíšil odčinit penaltové selhání, pěkným centrem vybídl Doležala, ale ten netrefil branku. Baumit nakonec dokázal srovnat stav ve 24.minutě, Tecl vybojoval míč pro Dresslera, jehož centr dopravil do sítě Ruslan Mingazov - 1:1. Další důležité momenty se odehrály až na sklonku prvního poločasu. Nejprve pálil těsně vedle Vachoušek a na druhé straně Slavík vychytal Mingazova.

Druhý poločas zahájili tepličtí střídáním, obránce Tomáše Vondráška nahradil Jan Krob. Jinak se ale hrála vyrovnaná partie a až v 60.minutě nebezpečně vypálil Karavajev, opět dobře zasáhl Slavík. Postupem času začali mít Teplice velkou převahu a ve vápně Baumitu bylo pořádně horko. Fillo těsně nedosáhl na balón a Hora střílel vedle. Jen o chvíli později spálili další velké šance Kapolongo, který se pokoušel o nůžky a opět Fillo.

A pak znovu platilo staré otřepané "nedáš-dostaneš". Lüftner neustál souboj s Doležalem, ten popotáhl míč a příhrál ho Masopustovi, jehož centr hlavou zasáhl Mingazov - 2:1 pro Jablonec. Pro Teplice velice krutý vývoj, ovšem vzápetí se ukázala fotbalová spravedlnost. Jen o minutu později totiž Krobova tečovaná rána skončila ještě s pomocí břevna v síti - 2:2.

Teplice si pět minut před koncem vypracovali další tlak a v neuvěřitelné šanci se ocitl Bratanovič. Před brankou byl úplně sám a kdyby dával z první, byl by to gól. Bratanovič si míč zpracoval a následně byl odzbrojen. Hned z další akce domácí reklamovali ruku, avšak Pernica s ni vůbec nezahral. Šanci na vítězství měl i Jablonec, jenomže Wágner zblízka netrefil zařízení. Zápas nakonec vítěze nepoznal, Teplice remizovali s Jabloncem 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
ondrasch77

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele