30. kolo
14.05.2016 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 2:2

Bronzovou pozici nakonec po velké bitvě získal Slovan Liberec a pro evropské poháry to znamená start ve 3. předkole EL. Toho se ještě může dočkat i Mladá Boleslav, ale potřebuje vyhrát finále MOL Cupu, pokud ho nezvládne, začne svoji pohárovou pouť už ve 2. předkole. Souboj Mladé Boleslavi s Libercem skončil 2:2 a dva góly vstřelil reprezentant Jakub Rada.

Jakub Rada tak vyslal trenéru Vrbovi jasný vzkaz, že by se na EURU rozhodně neztratil. Jaká bude konečná nominace se však teprve uvidí. Každopádně první šanci si vytvořil Liberec a to až po čtvrthodinovém oťukávání. Ve vápně byl úplně volný Bartl, ovšem Diviš ho vychytal. Pak už přišla první branka Jakuba Rady. Z volného přímého kopu z dobrých pětatřiceti metrů nachytal na švestkách brankáře Koubka! Slovan se nenechal zahanbit a vyrovnal vzápětí. Radim Breite se dostal k odraženému balónu a i s pomocí teče srovnal na 1:1. Ve 34. minutě si mohli hosté vzít vedené zpátky, Fleišman si narazil s Kalabiškou a celou akci zakončil nepřesnou ranou Ščuk.

Na další branky si museli diváci počkat do druhého dějství a znovu se dočkali po jedné na každé straně. A tentokrát se ujal vedení Liberec, Vůch šikovně pronikl do vápna, následně Bartl vykouzlil centr na Matěje Pulkraba a od něho skončil míč v síti. Podobně jako Liberec v prvním poločase, odpověděla i Mladá Boleslav v tom druhém. Jen 120 sekund od gólu Pulkraba se postavil k dalšímu přímému kopu Jakub Rada a rovněž i jeho druhá rána skončila gólem - 2:2.

Liberci remíza k udržení třetího místa stačila, ale v nastavení mohl i vyhrát. Stačilo aby samostatný únik na Diviše proměnil Egon Vůch. Mladá Boleslav skončila v ročníku 2015/2016 na čtvrtém místě, ale vrchol sezony teprve příjde ve středu, kdy se utká s Jabloncem ve finále MOL Cupu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele