5. kolo
21.08.2015 20:15 CET
5 : 2
(2:0)

Reportáž

Mladá Boleslav smetla Zlín 5:2

Ze zlínských fotbalistů pomalu vyprchává nováčkovská euforie. Ševci v páteční předehrávce 5. kola Synot ligy tahali na hřišti Mladé Boleslavi za kratší konec provazu a zaslouženě jí podlehli 2:5. Zlínští navíc kvůli zranění přišli o klíčového obránce Jakuba Jugase, po jehož vystřídání se obranná souhra hostů sesypala jako domeček z karet.

Gólový účet zápasu otevřel v 11. minutě mladoboleslavský kapitán Magera, který si naběhl na přední tyč na Skalákův roh a nekompromisní hlavičkou překonal brankáře Holého. Jenže brzká branka favorita neuklidnila. Šance si totiž začal vytvářet Zlín. O pět minut později Jugas vybojoval míč pro Poznara, jehož tvrdou ránu Šeda vyrazil na roh. V 19. minutě si Hájek ve vyložené pozici špatně zpracoval míč a tím se připravil o gólovou příležitost. Hned o minutu později, se ve třetí zlínské šanci v krátkém časovém sledu objevil Janička, ale jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti Šeda bravurně vytáhl na roh.

Důležitým momentem pro děj pátečního zápasu byl střet zlínského brankáře Holého se spoluhráčem Jugasem, druhý jmenovaný si z něj pravděpodobně odnesl zlomeninu nosu a musel být ihned vystřídán. Ve 35. minutě přidala Mladá Boleslav druhou branku. Domácí díky krásné kombinaci rozebrali zlínskou obránu a po Bartlově přihrávce zakončoval ve skluzu do prázdné brány Čermák.

Zlín se vrátil do zápasu na začátku druhého poločasu, Koreš nejprve nevyužil rychlý protiútok a nechal vyniknout brankáře Šedu, míč se však znovu vrátil k jeho kopačkám, a tak v šestnáctce našel volného Železníka, který pohotovou přízemní ranou snížil v 51. minutě na 1:2.

Kdo čekal, že Zlín po vstřelené brance ožije, musel být zklamán. Mladá Boleslav kontrolovala hru, měla více ze hry a v 70. minutě vedla znovu o dvě branky, když se parádně trefil pod břevno útočník Magera. Zlín rezignoval a vzápětí prohrával 1:4. Skalákův centr našel v pokutovém území Zahustela a ten v 75. minutě uvrhl skromné osazenstvo mladoboleslavském stadionu do euforie.

Kalich hořkosti si až do dna vypil zlínský brankář Holý, který si v 83. minutě srazil Skalákův centr neohrabaně do vlastní branky a popáté v zápase kapituloval. Jakoby jej semlely boží mlýny za týden staré provokace ostravského publika. Gólový účet zápasu uzavřel v 90. minutě zlínský kapitán Železník, který proměnil pokutový kop po faulu Kúdely na Poznara. Mladá Boleslav v přestřelce porazila Zlín 5:2.

Autor: David Kubáň

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 nebo 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

ŠEVCI !! bod by byl zlatý !! 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2, Dostál první čisté konto v nejvyšší soutěži, góly Živulič a Poznar, konec Karla Jarolíma

Reagovat
smazaný uživatel

tady bych řekl že Mladá Boleslav si to pohlída navíc domací prostředí Tip. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ani hovno ševci vyhrajou!!!!! A když ne tak urvou aspon bod!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Muj tip X

Reagovat
cerwi

hmm Bolka letos vypadá hodně ofenzivně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele