24. kolo
09.04.2016 18:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Dukla Praha 2:2

Po Slavii ztratila body také Mladá Boleslav. Ta do zápasu s Duklou vstoupila katastrofálně, ale ani dvoubrankové manko ji nepoložilo. Mladoboleslavští zareagovali na branky Mareše a Manzii prostřednictvím Klobásy a Chramosty.

Dukla v prvním poločase Mladou Boleslav dokonale zaskočila. Jasmin Ščuk ztratil balón, čehož využil rychlým centrem Manzia a hlavičkující Jakub Mareš zmrazil domácí fanoušky - 1:0 pro Duklu. Boleslav sice mohla bleskurychle odpovědět, ale Takácsova hlavička skončila těsně vedle. Místo vyrovnání udeřila Dukla podruhé, nejprve Šeda zmařil šanci Teturovi, ale krátce po něm hostě předvedli povedenou akci na jejímž konci střílel do prázdné branky Manzia - 2:0 pro Duklu. To byl začátek jako hrom a opařená Boleslav se dlouho nemohla dostat do hry. Ve 25. minutě zablokoval Takácse Štětina a i další horké okamžiky ve vápně hosté přečkali.

Boleslav se nicméně nevzdávala a do druhého poločasu vstoupila hodně aktivně. Ve 48. minutě tvrdě vypálil Kalabiška, načež Rada předvedl pohotový zákrok. V další velké šanci se ocitl Chramosta a hosté jeho pokus přežili jen se štěstím. V 65. minutě spálil další velkou šanci Vrzal a bylo s podivem, že golman Rada stále držel čisté konto.

Hosté se neuchýlili jen k bránění. Z protiútoků také dokázali pořádně zaměstnat domácí defenzívu jako například v 66. minutě po další ztrátě Ščuka, kdy vstřelil branku Tetour, ovšem díky ofsajdu správně neplatila. Každopádně Mladá Boleslav ovládala hru a nakonec zaslouženě vstřelila kontaktní branku. Chramosta přiťukl balón Klobásovi, jenž z otočky vymetl šibenici!

Závěrečných patnáct minut slibovalo dramatickou podívanou a nutno podotknout, Dukla si koledovala o další gól. Mladá Boleslav ještě víc sešlápla plyn a v 80. minutě bylo srovnáno. Magera poslal Chramostovi krásnou přihrávku a ten technickou ranou překonal Radu - 2:2.

Dukla mohla mladoboleslavský stadion ještě jednou zmrazit, ale souhra Čajiče s Marešem brankou neskončila. V nastaveném čase byla Boleslav blízko dokonání zvratu, avšak Chramostu na přední tyči vychytal Rada.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele