15. kolo
30.11.2015 17:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Jablonec - Viktoria Plzeň 0:1

Podzimním mistrem fotbalové Synot ligy se stala Viktoria Plzeň, která v pondělním ligovém utkání vyhrála na hřišti Jablonce 1:0. O tříbodovém zisku Západočechů rozhodla přesná hlavička Jana Baránka.

Od úvodních minut bylo znát, že proti sobě nastoupily dva přední týmy nejvyšší soutěže. Za vytrvalého sněžení se hrál fotbal ve vysokém tempu. První šanci si vytvořil v 10. minutě Jablonec. Pospíšilův centr směřující na zadní tyč chtěl ve skluzu usměrnit do sítě Romera, jenže plzeňskou branku minul.

Jablonec v těchto chvílích nebezpečnější. Navíc ve 26. minutě zahrozil nebezpečnou ranou Mingazov, Kozáčik ji vyrazil do strany, kde Karavajevovu dorážku na poslední chvíli zastavil Matějů. Plzeň si počínala o poznání produktivnější a ve 32. minutě vedla 1:0. Hořava po standardní situaci vrátil míč do pokutového území, kde z malého vápna udeřil nikým nehlídaný Baránek. Jeho hlavička se odrazila od země za záda brankáře Hrubého.

Ještě před poločasovým hvizd měl na kopačce vyrovnání Pospíšil, jehož technickou dobře umístěnou střelu Kozáčik s námahou vytěsnil. Ani na začátku druhého poločasu se Jablonec kýženého gólu nedočkal, když v 56. minutě přestřelil plzeňskou branku neobsazený Mingazov. Plzeňským fotbalistům s každou minutou otevíraly skulinky v jablonecké obraně, čehož v 59. minutě málem využil Ďuriš, který si naběhl za domácí stopery. Jenže pálil do boční sítě.

O minutu později se Pospíšil opět snažil prosadit technickým pokusem, ale těsně minul. Na šance bohaté chvíle ukončil v 61. minutě Kopic, který se po individuálním prosazení do jablonecké branky netrefil. Vyrovnání měl v 68. minutě na své hlavě Pernica, ale hlavou jen o centimetry minul levou tyč. Plzeň v poslední dvacetiminutovce hrozila z protiútoků a pořádně tím zaměstnávala jabloneckou defenzívu. Zejména v závěrečných minutách si hosté hubené vedení v klidu uhlídali.

Autor: David Kubáň

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mistrovská Plzeň půjde na čele tabulky do trháku.

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Jablonec jde tvrdě po titulu krále remíz tipuji,že si v této pomyslné tabulce po tomto zápase upevní vedení tedy X.

Reagovat
ondrasch77

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele