6. kolo
13.09.2015 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FK Jablonec - Sparta Praha 1:1

Za Spartu premiérově nastoupila nová posila z bundesligového Hamburku, zkušený záložník Petr Jiráček. V prvním poločase se hrál bojovný fotbal mezi oběma šestnáctkami, situací před oběma brankami bylo poskromnu.

Až v 30. minutě viděli diváci první vážnější možnost. Dočkalovu střelu z úhlu zblokovala jablonecká obrana. O sedm minut později Spartu zachránil včasným vyběhnutím Bičík, když odklidil do zámezí kolmici na Tecla, který by šel sám na branku. V závěru první půle to ze střední vzdálenosti zkoušel Matějovský, ale jeho střela byla z kategorie propagačních.

Druhý poločas začal velkou šancí Jablonce, na Pospíšilův centr si naběhl Tecl, jehož hlavičku bravurně zneškodnil Bičík. Sparta zahrozil v 55. minutě, kdy se Jiráčkovi otevřela cesta před jabloneckou brankou, ale čerstvá posila Letenských nastřelila vybíhajícího Hrubého. V 57. minutě se technickou střelou na zadní tyč prezentoval Pospíšil, skvělý Bičík ji konečky prstů vytáhl na roh.

Jablonec měl více ze hry, avšak Sparta paradoxně otevřela skóre zápasu. Holkův dlouhý pas si v jablonecké šestnáctce parádně zpracoval Dočkal, záložník Sparty poslal míč do "ohně" a Lafata jej hlavou uklidil do sítě.

Jablonec spěchal za vyrovnáním. Benešovu hlavičku po rohovém kopu zlikvidoval Bičík. Z vedení se Sparta radovala do 84. minuty. Hybš fauloval ve vlastním pokutovém území a pokutový kop proměnil Wágner. Přesto mohla Sparta rozhodnout v nastavení. Lafatovu hlavičku po rohovém kopu však bravurně zlikvidoval gólman Hrubý.

Autor: David Kubáň

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Spartě začíná EL a To by mohla být pro Jablonec výhoda tip tedy 1X.Jinak včera někdejší hráč Sparty T.Skuhravý 50 !! a letos 04.09 tomu bylo také 50 let co padl divácký rekord naší ligy,který se už nikdy nemůže opakovat.V onom roce 1965 přišlo na zápas Sparta-Slavia 50 105 diváků a v novinách se psalo,že pokud by byl stadion na 100 000,tak by byl plný!!Mimochodem zápas tehdy skončil 2:2 (1:1) góly za Spartu Mráz a Pospíchal za Slavii Píša a Fr,Veselý.

Reagovat
ondrasch77

2-1 (Wagner, Pernica - Dočkal)

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
delfin

Tak co, bude penalta pro Jablonec?

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
boryland

1:0.........

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec si namaže děravou obranu Sparta na chleba.

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Deravou obranu "Sparta"? blbecku. A doufam, ze nejsi rusak, co fandi Slavii. Hrozna tragedie

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2....1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele