2. kolo
02.08.2015 18:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:2

70.leté výročí jabloneckého klubu "pokazil" ve druhém kole Synot ligy Tomáš Čížek. Bývalý hráč Baumitu byl ústřední postavou remízového utkání Bohemians 1905 na půdě svého někdejšího zaměstnavatele Jablonce. Klokani si ze Střelnice odvezli velmi cenný bod za konečnou remízu 2:2.

Nebývá příliš zvykem, aby Jablonec doma výsledek zápasu vždy dotahovat. V domácím zápase s Bohemkou se mu to stalo hned dvakrát a nakonec si i mohl oddechnout, že získal alespoň bod.

Baumit musel v týdnu spolknout hořkou porážku v předkole Evropské ligy od fotbalistů Kodaně 0:1 a ani dnes nevstoupil do utkání optimálně. Už v 6.minutě přihrával do šestnáctky Akulinin a volný Alejandro Acosta otevřel skóre utkání - 1:0 pro Bohemians 1905. To byla pro domácí studená sprcha, ovšem odpověď přišla záhy. Wágner byl ve vápně faulován Šmídem a sám postižený rychle srovnal na 1:1. Jablonec měl posléze více ze hry, ale branka Klokanů jakoby byla zakletá. V závěru se musel mít na pozoru brankář Hrubý, to když Čížek vymyslel fotbalovou parádu pro Akulinina, jehož hlavička brankou neskončila. Dvě minuty před koncem vyzkoušel střelecké štěstí Crnkić, ale nebyl úspěšný.

Tak jako hosté vlétli do první půle, vlétli i do té druhé. Stoper Beneš vyrobil hrubici, Akulinin okamžitě odcentroval a hlavičkující Čížek vrátil vedení na stranu Pražanů. Jablonec musel znovu dotahovat a opět se mu to povedlo, byť na to potřeboval několik šancí. Wágner dvakrát nedokázal překonat Zlámala, stejně jako Trávník a Tecl. Baumit si zasloužil vyrovnat a podařilo se mu to v 79.minutě. Střela Rossiho se odrazila od bránícího hráče k nabíhajícímu Masopustovi, který zblízka prostřelil golmana Zlámala - 2:2.

Domácí vycítili šanci na zvrat a dokonce sahali po vítězství, ale Doležalovi se postavilo do cesty břevno! Změnu stavu nepřineslo ani čtyřminutové nastavení a tak se oba celky rozešly smírně 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Galacticos Víc netřeba....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele