24. kolo
09.04.2016 20:15 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Fastav Zlín - Viktoria Plzeň 1:2

Mistr z Plzně to sice zvládl, ale ve Zlíně to neměl vůbec jednoduché. Necelou hodinu trvalo Viktorii dobývání zlínské branky, než se díky kontroverzní brance prosadil Milan Petržela. Následné vyloučení Matějova a rozhodující branka Ondřeje Vaňka znamenali vítězství Plzně 2:1.

Zlín cítil křivdu, Plzni dlouho odolával a jelikož vedl zásluhou brzké branky Poznara věřil, že může překvapit a získat důležité body. Zlom nastal v 59.minutě, kdy Milan Petržela předvedl skvostné sólo, zakončené brankou, jenomže při něm zahrál rukou, takže se mělo pískat. Sudí Paták branku uznal a následně udělil protestujícímu Matějovu druhou žlutou kartu. Oslabený Zlín pak inkasoval ještě jednou.

Ale pěkně od začátku. Zlín favorita dokázal dokonale zaskočit a už v deváté minutě se ujal vedení. Holík našel přesným centrem Poznara, ten si zpracoval balón na prsa a přesně mířenou ranou překonal Kozáčika! To byl pro Zlín snový začátek a zároveň také všechno, co směrem dopředu v prvním poločase vymyslel. Viktoria okamžitě převzala otěže zápasu a svého soupeře jasně přehrávala. Ševci se nicméně v prvním poločase ubránili, ale ve druhém je čekal velký nápor.

Kolářův pokus z úhlu vyrazil Dostál a zlínský brankář si poradil i s další ranou, tentokrát Hubníka. Zlín každopádně mohl vstřelit druhý gól a několikrát tomu byl blízko. Nepříjemná byla Hájková rána, kterou Kozáčik zkrotil a poté přišel onen klíčový okamžik. Petržela při gólovém sólu zahrál rukou, ale nepískalo se, což rozlobilo Matějova, který za vehementní protesty uviděl druhou žlutou kartu a byl vyloučen. To posadilo Viktoriány do sedla a následný drtivý tlak přetavili v rozhodující branku. Z dálky napřáhl Ondřej Vaněk, střela mířící do středu branky zaplavala a Dostál kapituloval. Po zápase se zlínský brankář za chybu kál, nicméně i takové momenty fotbal přináší.

Ševci se i v oslabení sympaticky snažili a mohli při troše štěstí srovnat. Kozáčik ale závary před brankou ustál a Plzeň tak díky další výhře navyšuje náskok už na dvanáct bodů.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad se co nejrychleji vrati Duris to doslapnuti vypadalo opravdu hororove

Proti Zlinu se chytne druhy nas strelec Johny a vstrely aspon jednu branku jinak tipuju 7 nulou v rade a 13 vyhru a konecne ten tip 0:1

Reagovat
Lahvac-CZ

0:1 nebo 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

7:6, 6:7, 6:7

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt omg takovy blaboly psat

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz si to myslis jak rikam Zlin bez formy na jare dal celkem 2 goly ze 7 kol a uhral jediny bod a dostal vyprask i na Baniku a z poslednich 5 utkani skore 1:8 jasny muze se stat cokoliv ale Viktorka ma skvelou formu na jare 7 zapasu 7 vyher skore a jen jedinou obdrzenou branku na Slovacku z penalty a skore 13:1 takze neverim nejakou ztratu nasi Viktorky spis pujde kolik dostane Zlin branek ja tipuju 0:1 nebo 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak můj tip by třeba i vyšel, kdyby ten ultračurák Petržela neměl povolení hrát házenou...+ ta červená...k smíchu .

Reagovat
smazaný uživatel

asi dostanem giga výprask cca 0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Byl bych rad za takovy vysledek ale myslim ze takovy vyprask nedostanete nasi kluci budou radi za vyhru

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
ondrasch77

čekám překvapení 1-1, Plzeň nemá hrot...

Reagovat
Pospa18

Paták největší rozhodcovský omyl v české lize

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš ten zápas sudí prostě dotáhli tam, kam bylo potřeba...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hnus, na tohle se nedá ani dívat. Nemá cenu sledovat.

Reagovat
HunterRomario

Tímto odebírám Plzeň ze svých oblíbených týmů. Tohle už je vrchol. Nejen že v pohárové Evropě nám po odchodu Horvátha dělají jen ostudu, ale už delší dobu sleduju to nepřehlédnutelné připískávání rozhodčích, všechny ty penalty, namachrování hráčů , kteří k tomu nemají důvod, jako všichni ti Procházkové, Limberští a podobně. Tohle už není ta Plzeň, kterou jsem měl rád pod Vrbou. Třeba letos mi upřímně dělá větší radost Sparta, a to jsem ji nikdy nemusel. Ale výkony proti Schalke, Krasnodaru i Laziu jasně mluví ve prospěch Letenských... Plzni za tohle vše tedy titul nepřeju, třeba pře dvěma roky bych si ani nepomyslel, že tohle někdy vyslovím...

Reagovat
kylo ren

Reagovat
Hardwell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pospa18

Reagovat
Pony Slaystation

o gloryhuntera méně

Reagovat
KingMaster13

Napsal jsi to pěkně, dá se s tím souhlasit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele