15. kolo
30.11.2015 18:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Fastav Zlín - Slovan Liberec 2:0

Teprve třetí porážku v lize si připsal Liberec. Ve Zlíně se ze tří bodů zaslouženě radují domácí, kteří stvrzují výbornou polovinu sezóny, zatímco Slovanu uniká čelo tabulky.

Od úvodních minut se navzdory očekávání nehrál příliš záživný fotbal. I kvůli nevlídnému počasí a tomu odpovídajícímu terénu hráči na obou stranách kupili řadu nepřesností a ani jeden z týmů se nedokázal prosadit kombinací do výraznější šance.

První vážnější příležitosti viděli diváci ve Zlíně po půlhodině hry. Ani Vukadinovč s Korešem na jedné straně, ani Kerbr s Rabušicem na straně druhé však na brankáře nevyzráli. Do čela se však přece jen dostali o něco aktivněji hrající domácí. Ve 30. minutě putoval míč po ose Živulič, Vukadinovič, Koreš a posledně jmenovaný překonal Koubka hlavou - 1:0 pro domácí.

Ani první branka tempo zápasu příliš nezměnila a i nadále bylo utkání skoupé na šance. S blížící se přestávkou získávali pevnější půdu pod nohama zkušenější hosté, které již očividně v závěru podzimu citelně dohání náročný program. Do poločasového hvizdu však vyrovnat nestihli, naopak do stále nebezpečnějších pozic se dostávali domácí.

Ve druhém poločase se favorizovaný Liberec k pokusu o zvrácení stavu ani nedostal. Aktivnější Ševci si připravovali více šancí, svou první velkou zahodil Poznar, když sám před bránou nedokázal rozvlnit síť.

Hosté reagovali na vývoj utkání střídáním Shaly, ale branka padla následně opět do jejich sítě. Pěknou akci předvedla domácí útočná esa, Železník přihrál do běhu Poznarovi a ten již podruhé nezaváhal - zvýšil vedení na 2:0.

Liberečtí měli vystřídáno čtvrt hodiny před koncem, vsadili vše na útočnou kartu a v závěru utkání byli aktivnější. Vyloženou šanci si však nevypracovali a ze Zlína si nevezou ani bod. Hned ve čtvrtek mají možnost reparátu, když opět ve Zlíně nastoupí k odvetnému utkání domácího poháru.

Autor: Martin Lavický / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 ševci ševci ševci

Reagovat
smazaný uživatel

Report podle mě celkem mimo. Asi jsem byl na jiném zápase. Zlín kupa šancí, lidi se bavili hrou, která byla ze strany domácích odvážná a svižná. Na to počasí super atmosféra a super fotbal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele