25. kolo
15.04.2016 18:00 CET
6 : 1
(4:0)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - FK Jablonec 6:1

Dukla v předehrávce kola nečekaně rozdrtila ambiciózní Jablonec 6:1! Domácí předvedli po úvodní půlhodině ofenzivní uragán a čtyřmi brankami jasně ovládli první poločas. Ve druhém sice hosté snížili, ale pak už střílela zase jen Dukla. Řádil zejména Jakub Mareš, který ke dvěma brankám přidal i dvě asistence.

První šanci zápasu si vytvořili hosté, ale prodloužený Pospíšilův centr nedokázal na malém vápně usměrnit do branky úplně volný Romera. Kdyby vstřelil gól, mohlo se utkání ubírat úplně jiným směrem. Ale kdyby je kdyby,a než se Dukla ujala vedení, rovněž i ona zahodila slibnou šanci. Tetour i Považanec mířili těsně vedle.

Obrana Jablonce poprvé inkasovala ve 30. minutě po standardní situaci. Marešův prodloužený centr doputoval až k Vrzalovi, jenž z první překonal Bártu - 1:0. Vedení Dukly nebylo vzhledem k průběhu zápasu nijak překvapivé, mnohem překvapivější byl však další vývoj. Pražané spustili ofenzivní uragán, který Jablonec doslova odfoukl zpátky na sever.

Za tři minuty po Vrzalově brance rozehrál Mareš rohový kop a hlavou zvýšil na 2:0 stoper Gorkšs. Za další dvě minuty nadělal další centr Baumitu velké problémy a Daniel Tetour dával do prázdné už na 3:0. Do konce prvního poločasu ještě potupil hosty po krásné akci Mareš a Dukla zvítězila v prvním poločase 4:0! Neuvěřitelný kolaps Jablonce znamenal rozhodnutí.

Jablonec v 56. minutě alespoň snížil, když po rohovém kopu propadl míč do vápna a Marek Kysela dorážkou překonal domácího brankáře, nicméně z jeho strany to bylo vše. Dukla si na druhý poločas schovala ještě dvě branky. Čtvrthodiny před koncem našel pěknou přihrávkou Tetour Jakuba Mareše a ten dovršil populární "bůr". A nezůstalo jen u toho, na tenisových 6:1 zvýšil v 86. minutě Bidje Manzia. Dukla hosty naprosto zesměšnila a zcela zaslouženě zvítězila 6:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 ci 2:2

Reagovat
vanGomm

Jablonec v lize už o nic nehraje.Dá se očekávat,že se soustředí na domácí pohár.Tip tedy 1.

Reagovat
ondrasch77

obávám se, že opět 0-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

neuvěřitelných 1067 diváků. Paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele