7. kolo
19.09.2015 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Baník Ostrava - FK Jablonec 1:2

Baník prohrál šesté ze sedmi letošních utkání fotbalové Synot ligy. Svěřenci trenéra Radomíra Korytáře v sobotu na Městském stadionu v Ostravě podlehli Jablonci 1:2.

​Po nevydařeném utkání na Dukle udělal trenér Radomír Korytář několik změn v sestavě. Na pravé straně obrany nastoupila nová posila z pražské Slavie, obránce Martin Dostál. Na levý kraj obrany se vrátil Daniel Holzer a od první minuty opět dostali důvěru legionáři Davor Kukec a Dyjan Carlos de Azevedo.

Fotbalisté Jablonce Baník v posledních šesti vzájemných zápasech pokaždé porazili a výrazný krok k dalšímu vítězství udělali už v 10. minutě. Crnkić si zaběhl za ostravskou obranu, Pavlenka mu sice zmenšil střelecký úhel a jeho střelu reflexivně vyrazil. Jenže nedůrazná obrana Baníku pustila k Crnkiće i k dorážce a ta už byla gólová.

Baník nesložil zbraně a přemístil se na jabloneckou polovinu. V 16. minutě Mondek nacentroval na Narha, který se znenadání zjevil před strážcem jablonecké branky Hrubým, ten měl plné ruce práce, aby jeho střelu zpacifikoval. Z následného akce se nedokázal prosadit ani de Azevedo, kterého jablonecká obrana za minutu dvanáct odzbrojila. Ve 27. minutě sahal po vyrovnání Kukec, jehož přímý kop z dobrých pětadvaceti metrů mířil do horního rohu branky. Hrubý jej vyrazil na roh.

Ve druhém poločase se na obou stranách dlouhé minuty nic významného neudálo. Útočné akce Baníku jablonecká obrana zpravidla zastavovala hluboko před vlastním pokutovým územím. A když se fotbalisté Baníku přeci jen k zajímavé příležitosti dostali, Mondek z dobré pozice pálil mimo.

V 69. minutě se Jablonec ujal dvoubrankového vedení. Obrana Baníku nedokázala správně zareagovat na jablonecké obléhání jejího pokutového území. Pospíšil nacentroval na Mingazova a ten nikým nehlídán hlavou pohodlně překonal Pavlenku.

Ostravskou jiskřičku naděje vykřesal dvanáct minut před koncem utkání Davor Kukec, který proměnil penaltu po faulu Romery na střídajícího Vojtěcha Engelmanna. Ve zbývajících minutách však byli vstřelení gólu podstatně blíže Jablonečtí. Po Karavajově střele Pavlenku zachránily dobře postavené tyče a v první minutě nastavení zase orazítkoval ostravskou brankovou konstrukci i Doležal. Baník zůstává po sedmi odehraných kolech Synot ligy na posledním místě tabulky s jedním uhraným bodem.

Autor: David Kubáň

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
Manau

Jasná dvoječka za barák

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:2

Reagovat
ondrasch77

0-3 (Greguš, Ruslan, Wagner)

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
taws

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Duuuvod proc nehral Wágner ??? Co ten Doležal porad drevak jeden ..

Reagovat
smazaný uživatel

toto bola najnizsia navsteva aku som kedy u baniku videl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele