24. kolo
09.04.2016 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 2:1

Baník si připisuje třetí vítězství v sezoně! Svěřenci Vlastimila Petržely si vyšlápli na nedávného přemožitele Sparty a dvěma zásahy Roberta Hrubého zvítězili 2:1. Slovácko bylo hlavně v závěru hodně nepříjemné, ale Baník nakonec výhru uhájil.

Pomalu se stává tradicí, že jde v jarní části sezony Baník takřka vždy do vedení. A i tentokrát si jako první zakřičeli gól ostravští fanoušci. Po půlhodině hry se poněkud šťastným odrazem dostal míč až k Hrubému, který jej nekompromisně dopravil do sítě! Jinak se toho na vítkovickém stadionu příliš nedělo. O něco více ze hry měl Baník, Slovácko nedokázalo v první pětačtyřicetiminutovce branku Šroma jakkoliv ohrozit, a tak se stal jejich nejvýraznějším momentem odchod Lukáše Sadílka, kterého poměrně brzy nahradil Jaroslav Diviš.

Slovácko nesehrálo dobrý poločas, a tak se čekalo, že do hry přijde Libor Došek. Střídání se přímo nabízelo, neboť hosté prohrávali, navíc dopředu potřebovali někoho, kdo by na mladou obranu Baníku mohl platit. Ale kouč Habanec si další střídání šetřil, a tak se začalo tak, jak se končilo. Až v 62. minutě došlo na obávaného dlouhána, ovšem že by se tím hra Slovácka nějak změnila, to tedy ani náhodou. Naopak, v 68.minutě mohl vstřelit druhý gól Robert Hrubý, který z rychlého protiútoku ztroskotal na Hečovi. To byla obrovská šance, která mohla Baníku výrazně přiblížit tři body.

Slovácko se ale nepoučilo, směrem dopředu dál neprodukovalo nic a deset minut před koncem mohla ostravská euforie propuknout naplno. Karol Mondek našel přihrávkou Roberta Hrubého, jenž napravil zaváhání z před pár minut, krásně se položil do centru a zvýšil na 2:0.

Cestu za třemi body ještě dokázal ztížit Stanislav Hofmann, když jen dvě minuty po Hrubého brance snížil tak, že zůstal hlavičkující zcela osamocen a gólman Šrom neměl nárok. Závěrečné minuty byly dramatické, Slovácko hledalo dlouhými míči Doška, ovšem domácí už výsledek ubránili.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 Slovacko v laufu

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Slovacko v laufu

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1, Mondek, Kone, Azevedo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
PISTOLERO

0:2

Reagovat
ondrasch77

2-2, Slovácko to po vítězství nad Spartou podcení a začne hrát, až když bude prohrávat...

Reagovat
cetto

Oukej, Hrubý dal dnes 2 goly, dobře on. Ale vysvětlete mi jednu věc - Baník má už dávno jasný sestup, ale přeto v jeho základu nastupují 4 hráči na hostování. To absolutně postrádá smysl. Pro všechny ty mladý kluky, na kterých plánují v dalších letech stavět, by bylo k nezaplacení, kdyby ted byli pod prvolifgovým tlakem. Bratři Šašinkové by mohli dostat pořádnou šanci, Matěj namísto Hrubého..

Reagovat
smazaný uživatel

Kubajs888,PISTOLERO,FCVP 1911,Craig Bellamy,JSTE ČURACI

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele