29. kolo
11.05.2016 18:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 2:1

V případě prohry Hanáků na Slovácku a souhry dalších výsledků, mohlo být již kolo před koncem o sestupující dvojici jasno. Jestli Sigma chtěla udržet naději na záchranu, potřebovala v Uherském Hradišti nejlépe zvítězit. To se jí nakonec nepovedlo, naděje však stále žije.

Domácí však nechtěli dát kůži zadarmo, už jen proto, že se s diváky loučil trenér Habanec a také fenomenální Libor Došek. A právě domácí byli v první šanci, Doškův nástupce Koné však skórem nepohnul.

Sigma nemohla na nic čekat a také se snažila být aktivní a nebezpečná. Odměnou jí za to byla šance Hály z poloviny první části, ovšem výtečný Heča jeho pokus zlikvidoval. Jako by smůly na straně Hanáků nebylo v probíhající sezóně dost, došlo ke vstřelení branky snad tím nejhorším způsobem. Těsně před půlkou a z penalty. Koné byl faulován Šindelářem, který navíc viděl červenou, a následný pokutový kop bezpečně proměnil Valenta - 1:0.

Po přestávce zaplavila radost hostující fanoušky, protož v 54. minutě srovnal Navrátil. V tu chvíli se tak Hanáci dostali na rozdíl jediného bodu k Příbrami, která jasně prohrávala se Slavií. Jenže radost na Hané netrvala dlouho. Slovácko se zásluhou Diviše, který zužitkoval centr ze strany, opět dostalo do vedení.

Sigma bojovala i v deseti, snažila se vyrovnat, ale do větší šance už se ke své smůle až do závěrečného hvizdu nedostala. V relativním klidu tak domácí vedli zápas do zdárného konce, a nejzajímavějším okamžikem tak byl nástup Libra Doška na závěrečných deset minut.

Domácí hvězda i hlavní kouč Habanec se tedy s domácími diváky rozloučili vítězně. Zato Sigma opět o něco klesla na mysli, byť definitivně zatím ještě nesestupuje. V závěrečném kole musí doma porazit Teplice a zároveň doufat, že Jablonec doma nepřenechá body Příbrami.

Autor: Martin Lavický / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
vanGomm

Tip 2.I když záchrana Olomouce už moc reálná není.Jedná se podle mého odhadu.tak max. o 1-2%.Spíše už jde ale pouze o promile.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k současné "formě" Slovácka a motivacim obou mužstev se nabízí jasná dvě. Nic méně Libor Došek a Habanec se naposledy představí před domácím publikem. I když je zřejmé, že posledních pět utkání Slovácko odfláklo, aby se již dříve dojednaný odchod trenéra u fanoušků nesl lépe, nemyslím, že by se chtěl Habanec loučit dalším propadákem. Nota bene, když by tento propadák dal příčinu k podezřením puštěného utkání. Sigma, která za celou sezónu nevyhrála venku jediné utkání (a to ani na půdě podzimě tragického Baníku), vyhraje zrovna na Slovácku. Moravská solidarita je sice pěkná věc, ale ve fotbale nemá co dělat.

Reagovat
tlaci

Sigma vyhrála za celou sezónu pouze se Slavií. Sigmě se na Slovácku néé zrovna daří, ale za dob Uličného se nám am podařilo vyhrát gólem v 90. minutě z nulového úhlu, tak snad by se to mohlo opakovat. I když Sigma nulu neudrží (obrana jedna velká tragédie)... TIP: 1:2

Reagovat
tlaci

nám

Reagovat
smazaný uživatel

Jo; na tu Slávku jsem zapomněl. To bylo myslím hned po nástupu Jílka a klamná naděje, že se Sigma začne zvedat Teď sice můžou těžit z toho, že je Slovácko bez motivace, ale to byla Dukla taky. Nakonec myslím, že Habanec i Došek se budou chtít rozloučit výhrou. Jinak by se na ně po té tragické šňůře vzpomínalo zle.

Reagovat
vitecek15

Dnes musí chlapci makat na více než 100%, jinak to bude zase 2. liga, Jílka odvolají a půlka fanoušků a sponzorů už se nikdy nevrátí. Ale věřím, že to Sigmička zvládne. Tip: 4:5.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele