2. kolo
02.08.2014 17:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Zbrojovka Brno - FC Hradec Králové 3:0

Brno si připsalo cenné tři body, když dnes jasně zvítězilo nad konkurentem z Hradce Králové. Diváci si přišli na své, když domácí vstřelili tři branky. Hosté sice nebyli výrazně horším týmem, ale nedařila se jim finální fáze.

Hradec Králové měl za sebou celkem povedené utkání prvního kola s Teplicemi, s nimiž se po sympatickém výkonu rozloučil s remízou. Brno se naopak trápilo a Jablonec byl nad jeho síly. Dnešní utkání mezi oběma celky bylo příležitostí pro moravský tým, aby ukončilo dlouhý jedenáctiletý půst, kdy nad Hradcem Králové nedokázalo zvítězit.

Hosté začali poměrně aktivně a především Halilović dostal přihrávku za obranu a pelášil na Hladkého, vrátit se ale stihl Schuster, který si s problémovou situací poradil a vše z pohledu Brna vyřešil. Brno se hodně zlobilo, když v pokutovém území soupeře dost nebezpečně padal Marković a ještě víc, když sudí Hrubeš situaci neposoudil jako faul a penaltu nepískal. Halilović pokračoval ve skvělém výkonu a kdyby zakončoval v další situaci lépe, mohli jít hosté do vedení. Halilović se na kraji vápna zbavil dotírajícího Fischera a vypálil, ale vůbec netrefil bránu.

Brno se nevzdalo a hodlalo odpovědět. Možná to čekal málokdo, ale nevysoký Alois Hyčka si naběhl do pokutového území a stěží hlídán napálil centr Davida Paška do břevna brankáře Koubka. Hyčka se chtěl prosadit a po této hlavičce se pokoušel také o rány po zemi, ale to se mu nevedlo, protože jeho další pokus se mezi tři tyče nakonec nevešel. Poměrně svižně odehraných pětačtyřicet minut bylo za námi a divákům nezbývalo, než doufat, že i přes velká vedra budou hráči ochotní a schopní pokračovat v nastaveném trendu.

Brňané jim vyhověli a deset minut po změně stran mnoho nechybělo ke vstřelení první branky dnešního zápasu. Sýkorův centr přiletěl na hlavu Markoviče, který se ale pro míč musel vracet, takže jeho hlavička v síti neskončila. Po sérii rohových kopů už to ale Brnu vyšlo, když se míč od Sýkory snesl na hlavu Aleše Schustera, a i když si Koubek na míč sáhl, v cestě do sítě mu zabránit nedokázal.

Hradec ale neskládal zbraně a minela brankáře Hladkého málem Brno stála body. Brankář podcenil zakončení soupeře a míč mu vyklouzl z rukavic. Když pomalu skákal za brankovou čáru, rychlý reflex brankáře ještě brance zabránil a míč byl odeslán mimo tři tyče. A to muselo Hradec mrzet, protože patnáct minut před koncem se k dalšímu rohovému kopu postavil opět Sýkora, našel centrem hlavu Jugase a ten navýšil vedení svého týmu! Brno zvládlo porazit svého soupeře více než jasně, když v devadesáté minutě skóroval ještě Miroslav Marković, který si naběhl na skvělý míč od Zavadila.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
Cumel

2-1 (Zavadil, Vávra - Štípek)

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, mě tohle příjde jako jasná tutovka možná je to tím že Zbrojovce fandím každopadně to vidím na 2:0,3:0, Zbrojovka do toho !!!

Reagovat
smazaný uživatel

a všiml sis posledních vzájemných zápasů..?mě to až taková tutovka nepříjde,ovšem každá serie taky končí,ale věřím že HK z prázdnou neodjede

Reagovat
STR

Reagovat
smazaný uživatel

No jo vyšlo Ti to

Reagovat
smazaný uživatel

tak to klobouček ..neříkám nic

Reagovat
Cumel

Zdálo se to jenom mě nebo víc lidem přišlo, že Hradec fyzicky v druhé půlce totálně odpadl?

Reagovat
smazaný uživatel

Tys odpadl, po značné konzumaci piva. To umíš!

Reagovat
Cumel

Já jsem abstinent, když jsme teda u tématu

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavá diagnóza.

Reagovat
Cumel

To není diagnoza, ale postoj k životu.

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas byl děs a hrůza, především prvních cca 30 minut. Kdyby Hradec proměnill šance, který měl, všechno by bylo jinak. Ale nestalo se tak. Do druhýho poločasu nastoupila jiná Zbrojovka, chyb bylo neustále dost, ale měli jsme tlak, který jsme zužitkovali. Smutný je, že nejlepším hráčem utkání byl sralťan Sýkora.

Reagovat
Cumel

To je zas kec...pokud pomáhá Zbrojovce k bodům, ať je to třeba eskymák

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat
smazaný uživatel

Eskymák mě neva, teda pokud nemá v palici kaštánek jako ty.

Reagovat
Cumel

A koho bys v tom týmu teda chtěl mít? A laskavě neurážej a argumentuj, když chceš debatovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Fajn, tak neurážej a argumentuj, když chceš debatovat.

Reagovat
Cumel

Já urážel? A čím prosím tebe? Kolik ti, proboha?

Reagovat
smazaný uživatel

Svatá prostoto...

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Doma je doma...tam Zbrojovka většinou vyhraje...tak doufám, že se přidají i nějaké body z venku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele