28. kolo
15.05.2015 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 0:1

Bohemians Praha dokázali zvítězit na hřišti Zbrojovky Brno a získali tři body. Ty jim zařídil střídající Elvis Bratanović, který se trefil deset minut před koncem utkání.

Brankář Dušan Melichárek musel už po dvou minutách likvidovat zajímavé zakončení hlavou, když jeho pozornost zkoušel Radek Šírl. Neuspěl. O pár minut později se domácí Zbrojovka Brno dostala do skvělé šance, kterou ale trestuhodně nevyužila. Sýkora doběhl u vápna skákající balon, krásně sklepl dobíhajícímu Vávrovi a ten pálil ze středu malého vápna na bránu. Brankář Zlámal si připsal první důležitý zákrok.

O patnáct minut později se situace opakovala, i když v obráceném gardu. Vávra sklepl balon pro Sýkoru, ale ten napálil balon jen do nejblíže postaveného obránce. Volný přímý kop Zavadila mířil jen těsně vedle tyče. O chvíli později se Vávra dostal do další obrovské šance. V prostředí, odkud se normálně kope penalta, se musel otáčet za míčem. Jenže otočku nezvládl a míč napálil nepřesně. Zbrojovka se dlouho nedokázala prosadit a prsty, často doslova, v tom měl vynikající brankář Zlámal, který likvidoval jednu dobrou šanci soupeře za druhou.

Veselo měl i brankář Melichárek na opačné straně pole, i když se do práce nedostával tak často. Jeho pozornost prověřil Moravec, ale shledal, že jeho sok v bráně je dostatečně připraven. Po faulu na Radu těsně za vápnem poslal z dobré šance míč Mikuš jen do zdi!

Poměrně nezajímavá podívaná pokračovala i po změně stran. V prvních minutách jsme se dočkali spíše boje o míč a jedné žluté karty, která byla udělena Miroslavu Kerestešovi. Pět minut po začátku druhého dějství Duda rozehrál přímý volný kop na Moravce, který vystřelil. I s pomocí teče brněnské obrany však jeho projektil skončil jen na břevně! Dorážka hlavou už mířila vedle, takže stav platil stále bezbrankový.

Jinak se ale nadále nedělo nic zajímavého. Po hodině hry se podařilo dostat míč do vápna soupeře Jugasovi, jenže jeho spoluhráči reagovali na vývoj událostí až příliš pozdě. Poměrně nudný zápas spěl ke svému konci bez náznaku vzrušení či špetky tlaku na té či oné straně. Bezgólový stav utkání byl ale přeci jen odmítnut!

Deset minut před koncem utkání se hostujícímu celku podařilo překonat domácí defenzívu díky Elvisi Bratanovićovi, který sice strávil na hřišti jen patnáct minut, ale i to mu stačilo. Krásnou ranou do rohu překonal domácího brankáře Dušana Melichárka, kterému jeho obránci moc nepomohli. Domácí Brno se sice ještě snažilo dostat míč do vápna soupeře co nejdřív, ale dnes se mu nedařila rozehrávka. Do další šance se dostával střelec první branky, ale tentokrát mu byl máván ofsajd.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Lahvac-CZ

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas na poblití, nuda, nuda, šeď, šeď...hlavně 2. půlka

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

"V prostředí", odkud se normálně kope penalta...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele