23. kolo
12.04.2015 14:45 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno 4:1

Plzeň si s přehledem poradila v zápase se Zbrojovkou Brno, které nadělila čtyři branky. Hosté sice jednou skórovali, ale byla to spíše trefa typu čestného úspěchu. Jinak dominovali domácí hráče. Rozradostnil je především střelec Aidin Mahmutović, který se prosadil dvakrát. Jednu branku přidali Jan Kovařík a Tomáš Hořava. Brankáře Kozáčika překonal na závěr zápasu Miroslav Marković.

Lídr Synot ligy pokračuje ve své krasojízdě. Dnes si s přehledem poradil se soupeřem z Brna a připsal si další cenné body. Brno je nyní až na 11. místě. Zbrojovka vyslala do boje především čtveřici Brigant, Zavadil, Lutonský a Pašek, která se měla starat o rozruch před domácí bránou. Plzeň vyrukovala na soupeře s borci jako Pilař, Vaněk, Kovařík nebo jediný hrot Mahmutovič. Plzeň mohla jít do vedení už ve třetí minutě, když si odražený balon v pokutovém území našel Ondřej Vaněk a okamžitě se jej pokoušel uklidit do brněnské branky. Jenže zasáhla obrana Brna.

Po deseti minutách prošel do vápna Pilař, ale místo střely ještě chtěl nahrávat lépe postavenému spoluhráči, což se mu ale nakonec nepovedlo. Plzni to příliš vadit nemuselo, protože Aidin Mahmutović posléze prošel do vápna, udělal kličku prvnímu obránci a krásnou ranou po zemi poslal míč k tyči - 1:0 pro domácí.

Po dvaceti minutách Kovařík hledal na zadní tyči nabíhajícího Hubníka, jenže včas zasáhl pozorný brankář Dušan Melichárek. Aidin Mahmutović řádil jako "černá ruka", protože se dostal do další skvělé šance, ale jeho hlavička mířila těsně vedle. Vše si vynahradil o pár momentů později, když k němu ve vápně propadl balon, jež obrana Brna neodvrátila. Pro Mahmutoviće už nebylo problémem dostat balon do odkryté brány - 2:0.

Pět minut před koncem první půle vstřelila v pohodě hrající Plzeň další branku, když se hlavou prosadil Kovařík. Jenže naneštěstí pro něj to bylo z ofsajdové linie, takže branka nemohla být uznána. Nástup do druhé půle zachytil v lepší pozici hosty, kteří chtěli skórovat. Brankář Kozáčik si musel hlídat střelu od Hyčky, ale svou roli nakonec zvládl. Deset minut poté ale trestali opět domácí. Po centru Rajtorala z levé strany se ocitl sám na malém vápně Jan Kovařík, který byl zcela nehlídán a propasíroval míč přes Melichárka - 3:0 pro Plzeň.

Po hodině hry se prezentoval skvělou ranou Limberský, ale pálil těsně vedle. Několik minut se hra ustálila na tom, že Plzeň kontrolovala hru a hostům prakticky nic nedovolovala. Ale ani ona se do větších šancí nepouštěla a spíše kontrolovala svůj pohodlný náskok. Dvacet minut před koncem se trefili domácí počtvrté. Obrana Brna nezachytila náběh dvojice Holenda - Hořava a střelu druhého jmenovaného brankář Melichárek nakonec pustil za svá záda. Nutno dodat, že jeho obránci mu moc nepomohli.

Jen o pět minut později ale kapituloval i domácí brankář Kozáčik. Střídající Miroslav Marković byl na hrací ploše asi deset minut, ale i to mu stačilo ke vstřelení branky. Krásný a nadýchaný centr se mu snesl na hlavu a Marković ji krásně umístil. Kozáčik ani neskákal.

Brno mohlo prohrát ještě větším rozdílem. Jenže ránu útočníka Holendy zastavilo břevno brněnské svatyně. Minutu před koncem mohl svou druhou branku v utkání vstřelit střídající Marković, ale ačkoli se dostal sám před brankáře Kozáčika, nedokázal jej prostřelit.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
boryland

3:1...Mamut,Pilka,Limba.....

Reagovat
Houfi

3:0

Reagovat
vanGomm

Tip X2

Reagovat
smazaný uživatel

Co říkáte na ako Plzen a Trenčín oba zápasy hcs 1 ? 3,1 kurz

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouhou dobu jsem používal en této uchylný ,přiblblý smjlík ,ale ted to musím povědět natvrdo.FERO2 TY JSI PIČA.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele