10. kolo
05.10.2014 20:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - FK Teplice 1:0

Viktoria Plzeň zareagovala na výhru pražské Sparty tím nejlepším možným způsobem a vyhrála nad hosty z Teplic. Také toto utkání rozhodla jediná branka, jejímž šťastným autorem se na začátku druhé půle stal Lukáš Hejda. Plzeň díky tomuto úspěchu zůstává na první příčce, zatímco Teplice jsou sedmé.

Nejen fanoušci Plzně ale po utkání asi cítili, že jejich hráči mohli zvítězit mnohem vyšším rozdílem. Plzeň ale dlouhodobě trpí produktivitou, která jí v zakončení zrovna nepřeje. A dnešní večer nebyl výjimkou, jen Václav Pilař spálil minimálně tři dobré šance na vyšší skóre. Přesto byl základní úkol splněn a Teplice odjíždějí s prázdnou.

Právě aktivní Václav Pilař se natlačil do pokutového území a po pár minutách hry mohl poslat Plzeň do vedení, jenže míč dostával příliš vysoko a nezakončil ideálně. Plzni se povedlo o poznání více ohrozit branku Teplic po třinácti minutách, když Vaňkovu hlavičku vyrazil Grigar pouze před sebe, ale dobíhající Stanislav Tecl zakončit přesně nedokázal.

Pouhé dvě minuty stačily obraně Teplic na to, aby Stanislava Tecla opět nechala zakončovat. Ale ani napodruhé se Tecl nedokázal prosadit, i když tentokrát měl kvůli gravitaci roli velmi ztíženou. Teplice zahrozily až s delší časovou odmlkou, ve které Plzeň bez problémů určovala tempo hry. Nejprve nasadil Nivaldo soupeři jesle a následně se vytasil s povedeným centrem, který nakonec Ljevakovič nedokázal přetavit ve střelu.

Domácí Plzeň chtěla odpovědět Spartě rovněž třemi body, i když s Teplicemi ji nečekal vůbec snadný zápas, což bylo po celou první půli jasně vidět. Domácí se za svou aktivitu dočkali odměny až krátce po změně stran. První půli se tak trochu trápila, pokud jde procházení obranou soupeře, ale po návratu ze šaten se jí dařilo mnohem lépe. Západočeši rozehráli roh na krátko k Hrošovskému, jehož centr nalezl ve vápně naprosto přesně Lukáše Hejdu. Te sice hlavičkoval v záklonu a ještě ne čelem k bráně, ale přesto míč skončil u tyče - 1:0 pro domácí Plzeň.

A poté následoval festival neproměněných šancí. Nejprve se zastřeloval Nivaldo, jenž prověřil brankáře Kozáčika střelou ze střední vzdálenosti. Potom se do šance dostal také Václav Pilař, který se po chybě hostů řítil z levé strany sám proti Grigarovi, kterého dokázal obstřelit, balon však opřel jen do tyče! Dobíhající Petržela se pak k odraženému míči před odkrytou brankou dostal až v souboji s vracejícím se Grigarem a nedokázal už přesně zakončit.

Brankář Tomáš Grigar musel dnes večer několikrát dokazovat svoje brankářské kvality, aby zabránil dalšímu inkasování. Nejdřív si musel poradit s hlavičkou Vaňkovou. A následně sbíral také nebezpečně vypadající centr ze strany. Dvacet minut před koncem utkání mohly Teplice vyrovnat, když se centrovaný míč dostal až k volnému útočníkovi Mahmutovićovi. Balon se ale od něj jen odrazil centimetry vedle plzeňské branky. Do další akce se doslova probíjel Václav Pilař, který proběhl s míčem u nohy do vápna soupeře a následně chtěl také střílet, ale bylo mu v zakončení zabráněno. Podle sudích v souladu s pravidly.

Po střídání, kdy se na hřiště podíval Tomáš Hořava, mohl právě nový hráč poslat do zakončení Václava Pilaře. To se mu povedlo na jedničku, ale Pilařovo zakončení ke gólové radosti nevedlo. Unaveného Milana Petrželu vystřídal pár minut před koncem Jan Kovařík a hned se mohl zapsat do historie zápasu. Ze střední vzdálenosti vypálil skvělý projektil, ale ten zastavilo břevno za brankářem Tomášem Grigarem!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

v Teplicích vře, Plzeň chytla formu, nehraje poháry, Teplice by ji neměly v žádném případě ohrozit

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Lahvac-CZ

2:1

Reagovat
Houfi

Ta produktivita...tady to mělo být aspoň 3-0..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele