25. kolo
26.04.2015 17:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparta deklasovala Brno a na první místo ztrácí už jen tři body

Sparta neměla s Brnem absolutně žádné slitování a deklasovala ho 4:0, čímž zároveň dokonale využila zaváhání vedoucí Viktorie Plzeň. Letenští teď ztrácejí na první místo jen tři body, navíc přímý souboj s Viktorkou mají před sebou. Hrdinou zápasu byl David Lafata, autor hattricku.

První výhru za Spartu si na trenérské lavici připsal Zdeněk Ščasný. Jeho premiéra v minulém kole se vůbec nepovedla, ale porážka s Libercem je jak se zdá dávno zapomenuta.

Snad jen prvních pět minut to vypadalo, že Brno hodlá Spartu pořádně trápit. V úvodu zápasu vykazovalo útočnou snahu, ale sparťané postupně přebírali iniciativu a nakonec šli i poměrně brzo do jednobrankového vedení. V 18.minutě tečoval Costovu střelu David Lafata a brankář Zbrojovky byl bezmocný. První gól Spartu pochopitelně hodně nabudil a chvíli na to už se vezl druhý, ovšem Lafatu tentokráte Melichárek vychytal. Druhý gól si Sparta schovala na 38.minutu, na Kadeřábkův přesný centr na zadní tyč si naskočil Lafata a bylo to 2:0!

Dvoubrankový náskok z prvního poločasu byl solidním základem na cestě ke třem bodům, navíc Sparta po změně stran nic nepodcenila a nadále šla tvrdě za vítězstvím. V 64.minutě napřáhl z dálky tradiční střelec Bořek Dočkal a Melichárek se natahoval marně - 3:0 pro Spartu. Utkání bylo v podstatě rozhodnuto, zbývalo jen vyřešit, zdali si David Lafata připíše hattrick. Blízko k němu měl už v 69.minutě, ale jeho únik nakonec defenzíva Zbrojovky zastavila.

Jediná šance Brna přišla až čtvrthodiny před koncem, obranu obhájce provětral Jugas, ale na brankáře Štěcha už nevyzrál. Ten si připsal skvělý zákrok a nakonec i čisté konto. Minutu po Štěchově zásahu vstřelil čtvrtý gól David Lafata a tím zkompletoval hattrick, kanonýr české reprezentace trefil prázdnou branku po dalším bezchybném pasu uzdraveného Pavla Kadeřábka. Skóre se mohlo měnit ještě nekolikrát, ale už se tak nestalo. Sparta porazila Zbrojovku Brno vysoko 4:0 a na první místo ztrácí už jen tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
boryland

1:1............

Reagovat
Lahvac-CZ

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 do půle a 4:0 na konci

Reagovat
Sw!fty

skoro, přesto hodně dobrý tip

Reagovat
peky

5-0

Reagovat
peky

2 góly Lafata,Kadlec,Dočkal,Krejčí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele