15. kolo
22.11.2014 17:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta si zastřílela a Budějovicím nadělila rovnou „čtyřku“

Pražská Sparta dokázala splnit povinnost a po výhře nad Českými Budějovicemi se minimálně dočasně podívá na první místo tabulky. Svěřenci Vítězslava Lavičky nadělili Jihočechům čtyři góly a od fanoušků se dočkali známé vánoční koledy: "Vánoce, Vánoce přicházejí...".

Od prvního uvedení míče do hry byl na hrací ploše obraz hry jasný: Sparta držela mičudu na svých kopačkách, pohodlně kombinovala a jihočeský celek se ze všech sil bránil. První nebezpečná šance ASC přišla po devatenácti minutách, kdy Krejčí dostal ukázkový pas za obranu, avšak na Křížka si přijít nedokázal! Strážce hostující svatyně o chvíli později vychytal rovněž Hušbauera.

S příchodem třicáté minuty však domácí ekipa udeřila. Postaral se o to Lafata, jenž využil spolupráci Dočkala s Krejčím a z bezprostřední blízkosti pohotově zavěsil - 1:0! Zanedlouho to mohlo být o dvě branky, Hušbauer však opětovně na Křížka hledal kýžený recept marně!

Ve stejném duchu se pokračovalo i po obrátce. Dočkal se tentokráte obsadil do role zakončovatele, když si naběhl na přihrávku Matějovského a pohodlně zvýšil na 2:0. Vzápětí mohl zvýšit Lafata, před tím však doslova za minutu dvanáct odkopl míč Lengyel. Do třetice však znovu uhodilo: Krejčí svým centrem znovu našel hlavu Lafaty, jenž do protipohybu brankáře upravil na 3:0.

O osudu utkání bylo jasno. Zdramatizování stavu však mohl z ničeho nic přinést Hora, jenž se hnal tváří v tvář na Štěcha, kterého zkusil přelobovat, ovšem zacílil jen do boční sítě! A mezi tři tyče nemířil ani na opačné straně kanonýr Lafata. Po hodině hry bylo definitivně jasno: Lafata našel hlavu Dočkala, jenž uzavřel skóre utkání na konečných 4:0 pro domácí Spartu. Domácí strana však mohla přidat i další trefy do černého, ovšem skóre už se nakonec neměnilo.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0 pro SPARTU bez problému.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Petr325

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele