17. kolo
23.02.2015 18:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Sparta Praha - 1. FK Příbram 4:1

Po prvním jarním kole zůstává bodový rozdíl mezi hlavními adepty na titul stejný, jaký byl po skončení podzimu. Na vítězství Jablonce a Plzně navázala i Sparta, která v pondělní dohrávce přesvědčivě zdolala Příbram.

První poločas dlouho nenabízel velkou podívanou. Příbram bez většiny ofenzivních hráčů - Řezníček odešel právě do Sparty, Bednář a Zeman nehráli kvůli dohodě klubů a Fořt ještě nebyl připraven - rezignovala na hru dopředu a na Letné se logicky rozhodla vzdorovat favoritovi v těsném obranném bloku. Ten se nerozehraným domácím nedařilo prolomit a většina akcí končila na defenzivním valu Příbrami.

Dobrou příležitost měl až po 22 minutách hry po Costově centru Dočkal. Umístěnou střelou již překonal brankáře Boháče, ale zkušený Zápotočný téměř z brankové čáry jistý gól vyhlavičkoval zpět do pole.

Góly začaly padat před přestávkou. Překvapivě se z vedení radovali hosté, kteří využili dokonale svůj taktický plán a z ojedinělé šance při standardní situaci a Hájovského hlavičce poslal míč do vlastní sítě nešťastný Kadeřábek - 0:1.

Sparta ale má svého Lafatu. Klíčový moment v průběhu utkání přišel hned po pár vteřinách od příbramského gólu. Chybu ve vápně vyrobil Matějů, který nezvládl odkopnout míč před výborně napadajícím Váchou, Dočkal poslal míč na malé vápno a chladnokrevný snajpr Lafata srovnal stav, rozjásal fanoušky a uklidnil svůj tým - 1:1.

V podobném duchu pokračoval obraz hry i ve druhé půli. Hosté urputně bránili a spoléhali na rychlé protiútoky osamoceného Filla či standardní situace, zatímco Sparta trpělivě pokračovala v obléhání příbramské brány.

Deset minut po přestávce šel do hry místo ne úplně výrazného Shaly navrátilec Václav Kadlec a hned byl hodně vidět. Nejprve jej do velké šance vyslala krásná i efektivní patička Dočkala, ovšem Kadlec zbrkle vystřelil mimo bránu. Následně již však svou chybu napravil. Matějovský na něj poslal lehký oblouček, Hájovský nestačil zareagovat, sparťanský útočník si navedl míč na střed a i s trochou štěstí prostřelil pod nohou hostujícího brankáře 2:1.

Vlastní gól si připsala také Příbram. Na uklidňujících 3:1 pro Spartu se měnilo skóre po Krejčího přímém kopu a teči Nitrianského, který se snažil bránit Kadlece. Ten si svůj návrat do rudého dresu okořenil ještě jedním gólem. Po nepovedeném rohovém kopu Příbrami hosté nezvládli zachytit sparťanský protiútok, Krejčí i s míčem přesprintoval Hronka a naservíroval míč Kadlecovi, který skluzem upravil skóre na 4:1.

I přes nepříznivý vývoj favorit z Letné zvládl vstup do jarní části sezóny a byť oslabenou, tak stále nebezpečnou Příbram dokázal vysoko zdolat.

Autor: Martin Lavický / onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem velmi zvědav, jací hráči do ofenzivy začnou v základní sestavě.

Tip 2:0 (Lafata, Shala)

Reagovat
celticz

Se zase zavedl pondělní termín, nebo je to nějaká výjimečná anomálie..?

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Už mě to štve. Všechny co budou hrát v pondělí, bych nejraději obral o 3 body za ty zápasy.

Nechci čtyřdenní ligu.

Reagovat
Sw!fty

Dotaz na zasvěcené, iSport.cz prošel během zimy designovou úpravou? Hledám po dnešním dnu online sestřihy a vypadá to jinak (hnusně), tak si nejsem jistej, jestli jsem na správných stránkách nebo ne

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
klokan.paul

3:0

Reagovat
ACSeRw!n

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady nebude asi o čem,Sparta prostě musí a ukázat i Plzni,že góly umí taky dávat

4:0

Reagovat
cepinzcegamy

0:0 příbram ve formaci 8-2-0

Reagovat
cetto

Hostující brankář se jmenuje "2:1"?? Ja myslel ze chytal Boháč...

Reagovat
Murtago

Kadlec sebral všechnu slávu Nitrianskýmu. V prvním zápase gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele